ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ!!!


Να μας συγχωρήσουν οι αναγνώστες μας δια τον τίτλο, αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότης! Η αφορμή δια τούτον τον τίτλο εδόθη από φιλοοικουμενιστικούς κύκλους οι οποίοι αντί να αναιρέσουν με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τα ζητήματα ΠΙΣΤΕΩΣ που θίγουν δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς, και συγκεκριμένα ο Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος και ο πρεσβ. Άγγελος Αγγελακόπουλος, οι εν λόγω επαναλαμβάνουμε φιλοοικουμενιστές χτυπούν ''κάτω από την μέση'' σχολιάζοντας διάφορες κινήσεις των εν λόγω ιεραρχών οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα ζητήματα τα οποία οι ίδιοι θίγουν! Εάν θέλουν να είναι συνεπείς οι φιλοοικουμενιστές να απαντήσουν με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ δια τα ζητήματα ΠΙΣΤΕΩΣ που θίγουν οι ιεράρχες, και όχι με άσχετα ζητήματα τα οποία ούτε κάν μας ενδιαφέρουν κιόλας!!! Μάλλον λησμονούν; οι φιλοοικουμενιστές τα λεγόμενα υπό του ιερού Χρυσοστόμου: 

Τό «μή κρίνετε, ίνα μή κριθήτε (Ματθ. ζ' 1) περί βίου εστίν, ού περί πίστεως» (Χρυσοστόμου, PG.63,232). «Οράς ότι ού περί δογμάτων εστίν ο λόγος, αλλά περί βίου καί έργων;» (τού ιδίου). Διότι περί πίστεως ισχύει ή εντολή, «την δικαίαν κρίσιν κρίνατε» (Ιωάν. ζ΄ 24). 

«"Πώς ουν Παύλος φησίν, πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε; Ανωτέρω ειπών ων αναθεωρούντες την έκβασιν της αναστροφής, τότε είπε πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε τι ουν; φησίν, όταν πονηρός ή και μη πειθώμεθα; Πονηρός πώς λέγεις; Ει μέν πίστεως ένεκεν φεύγε και παραίτησαι: μη μόνον αν άνθρωπος ή, αλλά καν άγγελος εξ ουρανού κατιών. Ει δε βίου ένεκεν, μη περιέργάζου » (PG. 63, 232)
 

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά με τους φιλοοικουμενιστές! Ενώ εμείς όλοι, κληρικοί και λαικοί ομιλούμε ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ και ο Κύριος εντέλλεται «την δικαίαν κρίσιν κρίνατε», δηλ. έχουμε το δικαίωμα να ομιλήσουμε, αυτοί ομιλούν ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ και βεβαίως η εντολή του Κυρίου είναι σαφεστάτη «ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΗΤΕ»! Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν υπάρχει ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ!!! με τις υγείες τους λοιπόν!

«
Αλλά λέγεις: Δεν έχω, λοιπόν, εγώ το δικαίωμα να κρίνω τον ιερέα; Όχι, δεν δικαιούσαι,.Εάν οι λαϊκοί είχον το δικαίωμα να ερευνούν τον βίον και την πολιτείαν των πνευματικών των ποιμένων, δια να αποφασίζουν αν πρέπη να πειθαρχούν εις αυτούς ή να ανταρτεύουν, τότε, οι αρχόμενοι θα έθεταν τον εαυτόν των επάνω από τους άρχοντας και το παν θα εγίνετο άνω κάτω, θα ήσαν άνω τα πόδια και κάτω η κεφαλή. Ή δεν ακούεις τον Χριστόν, ο οποίος λέγει: μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε; (Ματθ. Ζ' 1), και τον Παύλον, ο οποίος μας φωνάζει, Συ τι κρίνεις τον αδελφόν σου; (Ρωμ. ΙΔ' 10). Εάν τον αδελφόν σου έχεις καθήκον να μη κρίνης, πολύ περισσότερον οφείλης ν' απέχης από του να κρίνης τον ιερέα. Ο Θεός σου το απαγορεύει. Πως το τολμάς εσύ»; 
(Ι. Χρυσοστόμου, Αποσπάσματα εκ της Β' ομιλίας του εις την Β' προς Τιμόθεον) 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ