ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ικανοποίηση Πάπα Φραγκίσκου για την παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ενθρόνισή του


Για πρώτη φορά, Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης Πάπα Ρώμης. Στέλνοντας μήνυμα φιλίας μεταξύ των δύο Εκκλησιών, ο κ. Βαρθολομαίος έλαβε την απόφαση θα ταξιδέψει στην Ιταλία και να παραβρεθεί στην ενθρόνιση του Φραγκίσκου.
"Ακόμη και πριν το Σχίσμα, Πατριάρχης Κωνσταντινούπολεως δεν έχει ποτέ παρευρεθεί σε ενθρόνιση Πάπα. Δεν συνέβη ούτε πριν το 1054, αλλά ούτε και μετά" ανέφερε σε δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος, με τη χειρονομία του αυτή θέλει να δείξει τη σημασία που δίνει στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών, αλλά και να υπογραμμίσει το πόσο έχουν αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό αυτές οι σχέσεις.
"Όπως επίσης -πρόσθεσε- και ότι ελπίζω στην περαιτέρω ανάπτυξη τους επί των ημερών του νέου Πάπα".

Όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση Rai, o πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αυριανή τελετή ενθρόνισής του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συνοδεύεται από τους μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννη, συμπρόεδρο της Μικτής Διεθνούς Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο ανάμεσα στη Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, τον Ιταλίας Γεννάδιο και από τον Μπουένος Άιρες Ταράσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ