ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Το τέλος του κόσμου δεν θα είναι ένα τρομερό γεγονός καταστροφής και εκμηδένισης, αλλά γεγονός αισιοδοξίας και χαράς! (6ο ΜΕΡΟΣ)


Το 2012 και το ημερολόγιο των Μάγια 

Η πρώτη προφητεία που αναφέρει το έτος 2012 έγινε πριν από 800 χρόνια σε κάποιο κείμενο που έγραψε ο ιησουίτης μοναχός Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι, σε μεσαιωνικό μοναστήρι της Ιταλίας.Ο Φιμπονάτσι είχε αποκτήσει φήμη, όπως συνέβη με πολλούς μελλοντολόγους του Μεσαίωνα. Μετά τον θάνατο του όμως ξεχάστηκε τόσο ο ίδιος όσο και τα κείμενα του. Για να φτάσουμε στη δεκαετία του 70, όταν σε μια δημοπρασία μεσαιωνικών κειμηλίων που έγινε στο Λος Αντζελες δημοπρατήθηκε και η περιβόητη περγαμηνή του Φιμπονάτσι, που περιείχε την «προφητεία». Ιδιοκτήτης της περγαμηνής έγινε ο πλούσιος Αμερικάνος Ρόμπερτ ΓιουτζΙν Λάνγκλεϊ, που είχε και μια ιδιαίτερη μανία με τα μελλοντολογικά. Ήταν η εποχή που γυρίστηκε ο Εξορκιστής και το Μωρό της Ρόφαρι, δύο θρίλερ που άφησαν εποχή στο Χόλιγουντ με θέμα την εμφάνιση του Αντίχριστου. 
Την ίδια εποχή στα περίχωρα του Λος Άντζελες βρίσκονταν πολλά «αρχηγεία» σατανιστικών οργανώσεων. Ο Λάνγκλει βρέθηκε μερικά χρόνια αργότερα δολοφονημένος στη βίλα του. Σε έναν από τους τοίχους υπήρχε με μεγάλα γράμματα γραμμένη η χρονολογία «2012» και από πάνω της ένα τεράστιο «Χ» με το αίμα του. Δίπλα του βρέθηκε μια έκδοση της Αποκάλυψης του Ιωάννη, με μαρκαρισμένο το τελευταίο εδάφιο της Αποκάλυψης, τον Επίλογο, όπου επί λέξει αναφέρονται τα εξής: «Εγώ ο Ιωάννης βεβαιώνω όλους όσοι ακούνε τα προφητικά λόγια αυτού του βιβλίου ότι, αν κανείς προσθέσει κάτι σ' όσα είναι γραμμένα εδώ, θα του προσθέσει κι ο Θεός τις συμφορές που είναι γραμμένες σ' αυτό το βιβλίο». 
Μετά το δραματικό αυτό γεγονός η φήμη της περιβόητης «προφητείας» εκτοξεύτηκε και απασχόλησε ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης. Ένα επιπλέον στοιχείο που την έκανε διάσημη είναι ότι ξεκινά με την ημερομηνία 30 Απριλίου 1945, λέγοντας ότι τότε «θα πεθάνει το Θηρίο». Στις 30 Απριλίου του 1945 αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ και το γεγονός τροφοδότησε τη φαντασία των μελετητών και των σεναριολόγων. Ο Φιμπονάτσι προφητεύει τη «Μεγάλη Καταστροφή και την αρχή της περιόδου της Αποκάλυψης», που θα γίνει το 2012. 
To ίδιο προβλέπουν και οι Μάγια, όπως λένε διάφοροι καταστροφολόγοι της εποχής μας. Φυσικά για τους σοβαρούς μελετητές και επιστήμονες οι «προφητείες» των Μάγια για το τέλος του κόσμου είναι σκέτη μυθολογία. Η θεωρία που έχει αναπτυχθεί βασίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια, το λεγόμενο και ως ακριβέστερο ημερολόγιο που δημιουργήθηκε ποτέ. Βασίζεται σε τρεις κύκλους: Έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν «ιερό» κύκλο 260 ημερών κι έναν Μεγάλο Κύκλο 5.125 ετών. Στις 21 Δεκέμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ένας Μεγάλος Κύκλος, που σημαίνει ότι θα έρθει μεγάλη καταστροφή. Ο αστρονόμοι των Μάγια (που υπήρξαν πράγματι πρωτοπόροι) είχαν υπολογίσει με ακρίβεια τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης, πλανητικές συνόδους και διελεύσεις, εκλείψεις, ηλιοστάσια και ισημερίες μέχρι το 2012. 
Όπως υποστηρίζουν οι μελλοντολόγοι, οι Μάγια πίστευαν ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε θα τελειώσει όταν το χειμερινό ήλιοστάσιο ευθυγραμμιστεί με το σκοτεινό ρήγμα του γαλαξία μας (τον δικό τους κάτω κόσμο, που ταυτιζόταν με το κέντρο του γαλαξία μας και προσδιόριζαν στις 26 μοίρες από τον αστερισμό του Τοξότη). Οι σχετικές θεωρίες υποστηρίζουν ότι αυτό το φαινόμεvo θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012. 
Οι Μάγια βέβαια μπορεί να έκαναν τις παρατηρήσεις τους, αλλά οι σημειώσεις τους χρησιμοποιήθηκαν ανά την Ιστορία κατά το δοκούν για την εξυπηρέτηση συμφερόντων και την τρομοκράτηση του λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι ο περιβόητος Κώδικας της Δρέσδης, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα τους, είναι ελλιπές αφού έχει διασωθεί μόνο η τελευταία του σελίδα που οδηγεί σε επιπόλαια συμπεράσματα. Εκεί λένε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει με το νερό, αλλά τελικά οι θεοί των Μάγια θα ξαναφτιάξουν τον κόσμο. 
Είναι πάντως τουλάχιστον θλιβερό για την εποχή μας, με τα τόσα τεχνολογικά και φιλοσοφικά δεδομένα, να υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι ανά τον πλανήτη που όχι μόνο πιστεύουν σε μύθους, αλλά προετοιμάζονται και για την επιβίωση τους αγοράζοντας προμήθειες και κατασκευάζοντας καταφύγια. 
Ωστόσο αυτές οι προβλέψεις των Μάγια και οι συνέπειες τους είναι σχετικά «αθώες» μπροστά στα εγκλήματα που συνέβησαν στο παρελθόν από αντίστοιχες «προφητείες». Η κατάληξη φανατισμένων ομάδων σκοταδιστών υπήρξε συχνά δραματική και η πραγματικότητα ξεπέρασε και την πιο νοσηρή φαντασία. Κατά καιρούς συνέβησαν τραγωδίες που βάφτηκαν με αίμα αθώων και ευκολόπιστων ανθρώπων και σόκαραν την ανθρωπότητα. Αποκρυφιστικές σέκτες, θρησκευτικές αιρέσεις, παρακλάδια δοξασιών, σατανιστικές ομάδες και νοσταλγοί του Μεσαίωνα οδήγησαν στον θάνατο στρατιές πιστών με βασικό «κήρυγμα» το τέλος του κόσμου. 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ


  • Το τέλος του κόσμου δεν θα είναι ένα τρομερό γεγονός καταστροφής και εκμηδένισης, αλλά γεγονός αισιοδοξίας και χαράς! (1ο ΜΕΡΟΣ) - 
  • Το τέλος του κόσμου δεν θα είναι ένα τρομερό γεγονός καταστροφής και εκμηδένισης, αλλά γεγονός αισιοδοξίας και χαράς! (2ο ΜΕΡΟΣ) - 
  • Το τέλος του κόσμου δεν θα είναι ένα τρομερό γεγονός καταστροφής και εκμηδένισης, αλλά γεγονός αισιοδοξίας και χαράς! (3ο ΜΕΡΟΣ)
  • Το τέλος του κόσμου δεν θα είναι ένα τρομερό γεγονός καταστροφής και εκμηδένισης, αλλά γεγονός αισιοδοξίας και χαράς! (4ο ΜΕΡΟΣ)
  • Το τέλος του κόσμου δεν θα είναι ένα τρομερό γεγονός καταστροφής και εκμηδένισης, αλλά γεγονός αισιοδοξίας και χαράς! (5ο ΜΕΡΟΣ)



  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου







    free counters

    ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

    ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

    ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

    Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

    Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ