ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΑΗΔΙΑΣΑΜΕ!


Πέρασαν τρείς ημέρες απο τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα κατά Ορθοδόξων Χριστιανών! Ακούσαμε πολλά, πάρα πολλά! Όλοι έχουν δικαιώματα, όλοι λέγουν ότι είναι δημοκράτες, όλοι λέγουν ότι τους παραβιάζουν τα δικαιώματά τους, εκτός απο τους Ορθοδόξους! 
Οι Ορθόδοξοι ''βαπτίστηκαν'' ως ''παραθρησκευτικές ομάδες'', ως ''χριστιανικοί μουσουλμάνοι'', ως ''φασίστες'' και λοιπά προσωνύμια! 
Εμείς παραβρεθήκαμε εις την συγκέντρωση βλέποντας μια χούφτα Ορθοδόξων να διαδηλώνουν  ειρηνικά κατά της θεατρικής παράστασης. Είδαμε ότι έφαγαν ξύλο, είδαμε να τους ειρωνεύεται η αντίθετη πλευρά ονομάζοντάς τους ''φασίστες'' με σύνθημα ''δεν θα περάσει ο φασισμός''! 
Το χειρότερο είναι ότι βλέπουμε ιερωμένους να ονομάζουν τους χριστιανούς που διεδήλωσαν κατά της παράστασης ως ψευτοομολογητές και ψευτοήρωες! Εμείς νομίζαμε ότι ψευτοομολογητής ονομάζεται αυτός που κάθεται εις τον καναπέ του σπιτιού του και ομολογεί δήθεν τον Χριστό κάνοντας κηρύγματα άνευ πράξεως! Πρώτη φορά όμως είδαμε να ονομάζεται ''ψευτοομολογητής'' αυτός ο οποίος αφήνει τον ζεστό και όμορφο καναπέ του δια να τρέξει εις τον δρόμο να φωνάξει υπερ της πίστης του και να τρώγει και ξύλο εις το τέλος!!!

Φυσικά και ο λόγος μας αφορά τον Σιατίστης Παύλο και θα κάνουμε εναν απλό σχολιασμό.
Αναφέρει ο ίδιος:

«Τελικά οι θλιβεροί συντελεστές του έργου πέτυχαν στο στόχο τους.
Διαφημίστηκαν, παρουσιάστηκαν σαν θύματα οι πραγματικοί θύτες, παρουσίασαν σαν τέχνη, την χυδαιότητα του εσωτερικού τους κόσμου, τέθηκαν υπό την προστασία του γνωστού λόμπυ Τατσόπουλος-Ρεπούση και σία και έτσι πέτυχαν οι δήθεν υπερασπισταί του Χριστού να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές μιας χυδαίας μετριότητας»
 
Κατ΄ αρχάς οι ''θλιβεροί συντελεστές του έργου'' δεν είχαν πετύχει τον στόχο τους! Δυο φορές ανεβλήθη η παράσταση! Τον στόχο τους τον πέτυχαν διότι είδαν ΕΝ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙΝ ότι οι δήθεν ''Ορθόδοξοι'' είναι όλοι ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!!!  Οπότε μια χούφτα πόσο θα τους  εμπόδιζε και θα τους ενοχλούσε;;;  Νίκη είναι που ανεβλήθη και δυο φορές η παράσταση!

«Αν οι θερμόαιμοι δεν τους είχαν διαφημίσει, θα είχαν περάσει απαρατήρητοι»
 
Μα δεν τους ''διαφήμισαν'' οι ''θερμόαιμοι'' Σεβασμιώτατε, αλλά τα κανάλια της τηλεοράσεως, πρίν τα γεγονότα αλλά και μετά! Είχαν νομίζετε την ανάγκη διαφήμισης απο τους ''θερμόαιμους'';
 
«Την μέθοδο που χρησιμοποίησαν οι «αγωνιστές» την έχει αποδοκιμάσει ο ίδιος ο Κύριος μας.
Είναι η μέθοδος του Πέτρου που πήγε να υπερασπισθεί το Χριστό με ένα μαχαίρι. Το ίδιο λοιπόν κάνουν και οι σημερινοί που είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης». 
 
Θα θέλαμε πολύ να μας δείξετε την μέθοδο του Πέτρου εις τους Ορθοδόξους των  θλιβερών γεγονότων!  Είδατε καμία μάχαιρα εις τα χέρια τους; Είδατε να καταστρέφουν κάτι; Είδατε να κτυπούν κάποιον; Όσο δια το ''λυντσάρισμα'' θα σας ρωτήσουμε το εξής: Όταν ονομάζουμε κάποιον βλάσφημο, τον λυντσάρουμε; Εαν κάποιος υβρίζει τον Χριστό ή την Παναγία μας, είτε με λόγους είτε με πράξεις και εμείς τον ονομάσουμε βλάσφημο, τότε τον λυντσάρουμε; Απο πότε λυντσάρεται ο υβριστής; Εμείς γνωρίζουμε ότι ο υβριστής λυντσάρει τους άλλους διότι τους υβρίζει, και όχι ότι λυντσάρει ο υβριζόμενος!!! Δεν ύβρισε κανένας ούτε τον δικό τους Θεό, ούτε την Πίστη τους, ούτε την αθεία τους κ.λπ.! Επίσης τι σημαίνει το επίθετο ''βλάσφημος''; Αυτός που βλάπτει την φήμη του άλλου! Και εις την προκειμένη περίπτωση βλάσφημοι ονομάζονται οι κύριοι, διότι βλάπτουν την φήμη του Ιησού Χριστού!

«Τι θλιβερό. Αλλά και πόσο επίκαιρο. Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους. Θα μπορούσε ο Χριστός να υπερασπισθεί τον εαυτό Του μόνος Του.
Με τις λεγεώνες των Αγγέλων Του. Θα μπορούσε να ρίξει φωτιά και να τους κάψει. Αμφιβάλλετε; Δεν είναι όμως αυτό το πνεύμα Του».
 
Ποιά μέθοδο αποδοκιμάζει ο Χριστός; Την μέθοδο της ειρηνικής διαμαρτυρίας; 
Αφού λοιπόν ο Κύριος δεν ενήργησε δια να ''κάψει'' τους υβριστάς και συκοφάντες, τότε και εμείς να κάτσουμε εις τον καναπέ μας εως ότου ενεργήσει ο Κύριος!!! Ωραία! Τι χαζοί αυτοί που έφαγαν το ξύλο! Δεν κάθονταν να κρεοφαγήσουν με την ησυχία τους!!
Τι κρίμα που ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός προέτρεπε τους Χριστιανούς να χαστουκίζουν όσους υβρίζουν τον Χριστό και την Παναγία! Έκανε λάθος!!! Κρίμα που δεν τους έλεγε τα ίδια που λέγετε εσείς και τους προέτρεπε σε μη ''Ορθόδοξες'' ενέργειες! Κατ΄ εσάς βέβαια  ο Χριστός την μέθοδό του θα την αποδοκίμαζε! Διότι εαν τους Ορθοδόξους που απλώς διεδήλωσαν ο Κύριος τους αποδοκιμάζει, τότε τι θα έλεγε εαν τηρούσαν και τον λόγο του ΠατροΚοσμά; εννοώ να τους χάστουκιζαν κιόλας;
Επίσης διατί να αγωνιζόμαστε κατά του διαβόλου και κατά των παθών μας, αφού ο Κύριος μπορεί με τις λεγεώνες των αγγέλων Του να κάψει επίσης και τους δαίμονες, αλλά και τα πάθη μας; Οι άγιοι πατέρες μας λέγουν ότι η αμαρτία προσβάλλει τον ίδιο τον Θεό! Αφού λοιπόν ο ίδιος δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του, τότε διατί να τον υπερασπισθούμε εμείς; Ας μείνουμε εις την αμαρτία και τα πάθη, και όταν ο Κύριος στείλει τους αγγέλους Του δια να κάψει τους δαίμονες αλλά και τα πάθη μας, τότε και εμείς θα ενεργήσουμε!

«Η Πίστη κινδυνεύει από την αμετανοησία των χριστιανών, από την απουσία αγιασμού και αρώματος χάριτος σ’ αυτούς που θέλουν να λέγονται πιστοί.
Κινδυνεύει από την εκκοσμίκευση της πνευματικής ζωής των χριστιανών που αντικατέστησαν τον αγιασμό και το μαρτύριο για την πίστη, αυτή είναι η πνευματική αντίσταση, με το λυντσάρισμα των απίστων».
 
Μα είπε κανείς ότι κινδυνεύει η Πίστη μας απο αυτούς; Το χρέος μας κάνουμε Σεβασμιώτατε! Κακό είναι που δεν ανεχόμαστε να υβρίζεται ο Χριστός; 
Μήπως όμως κινδύνευε η πίστη απο αυτούς που ύβριζαν τον Χριστό και Την Παναγία την εποχή του αγίου Κοσμά και ο ίδιος τους προέτρεπε εις το να ρίχνουν χαστούκια;;
Συγνώμη, αλλά δεν είναι μαρτύριο για την πίστη, όταν σε ξυλοκοπήσουν δια τον Χριστό;; Για ποιόν ξυλοκοπήθηκαν; Τους ίδιους ύβρισαν;
 
«Δεν θυμίζει αυτό κάτι από Ιερά Εξέταση και μουσουλμανισμό η κάνω λάθος; Αφήσαμε τα βαρύτερα του νόμου και κυνηγάμε τα εντυπωσιακά και τα εύκολα».
 
Τι να πεί κανείς; Ας αναγνώσει κανείς το τι εστί Ιερά Εξέταση και ας κάνει σύγκριση με μια χούφτα Χριστιανών εις την διαδήλωση, και ας μας πεί τι κοινό είδε!!! 
 
«Η απάντηση στη βλασφημία και τον χλευασμό της πίστης είναι η αναπλήρωση της πτώσεως των ταλαίπωρων χλευαστών με το περίσσευμα της δικής αγάπης και του δικού μας αγιασμού».

Ο Σεβασμιώτατος παραδέχεται ότι είναι βλάσφημοι αλλά και χλευαστές της πίστης μας οι κύριοι της θεατρικής παράστασης, και μας προτρέπει πως να απαντήσουμε εις αυτούς.  Σας είπε όμως κανείς Σεβασμιώτατε ότι οι εν λόγω κύριοι θέλουν την αγάπη μας ή θέλουν να τους μεταδώσουμε τον αγιασμό μας; Εαν ναί, διατί δεν πήγατε εσείς που έχετε και τα δυο αυτά εφόδια δια να δούμε το αποτέλεσμα, προτού μεταβούν οι δήθεν αγωνιστές όπως τους αποκαλείτε;

Δυστυχώς όμως δεν σας είδαμε!

Η δική μας γνώμη δια το θέμα σταματά εδω! Ο καθένας θα κριθή ανάλογα με τα έργα του, και εις το τέλος θα δούμε ποιός είναι ο δήθεν ομολογητής και ποιός ο γνήσιος!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ