ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Οι υποστηρικτές του Νεοημερολογιτισμού, πρωτεργάτες του Οικουμενισμού


Έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα άρθρα ότι ο Νεοημερολογιτισμός ήταν η εισαγωγή του Οικουμενισμού εν Ελλάδι. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και δια τους υποστηρικτές αυτού, οι οποίοι μάλιστα ήταν και οι πρωτεργάτες του οικουμενισμού!

Διαβάζουμε «Oρθόδοξοι ιεράρχες, ιερείς και καθηγητές πανεπιστημίου όπως ο μητροπολίτης Θυατείρων Γερμανός (Στρηνόπουλος), ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος (αργότερα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών), ο Αμίλκας Αλιβιζάτος κ.λπ. διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο και θεωρούνται από τους πρωτεργάτες της Οικουμενικής κίνησης».
«Ο Αμίλκας Αλιβιζάτος στον εναρκτήριο λόγο του στο Α' Συνέδριο Ορθόδοξης Θεολογίας στην Αθήνα το 1936, λίγο πριν από τα σημαντικά (Οικουμενιστικά) συνέδρια της Οξφόρδης, του Εδιμβούργου και της Ουτρέχτης, επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα της οικουμενικής κίνησης τόσο για τις διεκκλησιαστικές, όσο και για τις διορθόδοξες σχέσεις. To γεγονός και μόνο, υπογράμμιζε, ότι προσέρχονται επί το αυτό αντιπρόσωποι των διαφόρων εκκλησιών και συζητούν με πλήρη ειρήνη και ηρεμία τις υφιστάμενες διαφορές και φθάνουν σε πολλά σημεία σε πραγματική συνεννόηση καταδεικνύει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην οικουμενική κίνηση.
Στην νέα εποχή που ανέτειλε με την οικουμενική κίνηση και τη συμμετοχή των Ορθόδοξων Εκκλησιών σε αυτήν, τόνιζε με έμφαση ο Αλιβιζάτος, δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία στους ορθόδοξους αντιπροσώπους να συναντηθούν και να γνωρισθούν μεταξύ τους».(Καθ. Στυλιανός Τσομπανίδης, Ιστορία της Ορθοδοξίας, σελ. 253)

Ο Αμίλκας Αλιβιζάτος ως πρωτεργάτης του Οικουμενισμού ήταν και υπέρμαχος του νεοημερολογιτισμού!

Σε άρθρο του υποστηριζομένος τον νεοημερολογιτισμό καυτηριάζει με σκληρή γλώσσα τους τρείς Ιεράρχες οι οποίοι αποτειχισθήκαν απο την καινοτομία ταύτη!(ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΕΙΣ ΑΥΤΑ)























λαμβάνει όμως μια μνημειώδη απάντηση απο τους ιδίους που επικρίνει!






























Έπειτα απο λίγα έτη υπήρξε πρωτεργάτης του Οικουμενισμού! Σύμπτωσις άραγε που δια άλλη μια φορά οι υπέρμαχοι του Νεοημερολογιτισμού ήταν και πρωτεργάτες του Οικουμενισμού;; 
Το ερώτημα δια τους καλή τη προαιρέσει ερευνώντας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ