ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ: Διατελώ ευπειθέστατος (;)

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην υπέρ του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου και εναντίον του Μητροπολίτου Περγάμου Ιωάννου παρέμβασή του αποκαλύπτεται, αν και το παίζει ...ανίδεος!
Γιατί ανεπιτυχώς προσπαθεί μετά μένους ο Άγιος Πειραιώς να μας πείσει ότι η ημερίδα του δεν ήταν εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επικαλούμενος μάλιστα την επιστημοσύνη των ομιλητών.
Το ότι τον φωτογράφισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην προς Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επιστολή του δεν το κατάλαβε;
Τώρα είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να μας αποκαλύψει ο Άγιος Πειραιώς το περιεχόμενο της απαντητικής, προς τον Πατριάρχη επιστολής, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που κρατιέται ως σήμερα εφτασφράγιστο μυστικό! Η επιστολή υπάρχει και αφορά στα πεπραγμένα του Σεβ. Πειραιώς και ένεκα δικαιοσύνης και αληθείας και ανδρείας του Σεβασμιωτάτου πρέπει να δημοσιοποιηθεί.
Και δηλαδή είναι υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σεβ. Πειραιώς;
- Διοργανώνει ημερίδα στην οποία ακούγονται τα "μύρια όσα" τόσο εναντίον του Σεβ. Δημητριάδος Ιγνατίου όσο και εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την στάση του στους διαλόγους μετά των ετεροδόξων.
- Αμφισβητεί ευθέως τη συμβολή του Σεβ. Περγάμου στην διαδικασία του Διαλόγου μετά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όταν και πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη (τόπο καταγωγής του Σεβ. Περγάμου) αναφέρθηκε στον κ. Ιωάννη ως τον στιβαρό θεολογικό βραχίονα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Είπε επακριβώς ο Πατριάρχης:
«Ως εγράφομεν εις μήνυμά μας απευθυνόμενον εις προς τιμήν αυτού οργανωθέν συνέδριον εν τη Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού τον παρελθόντα Οκτώβριον, ο Μητροπολίτης Περγάμου "αποτελεί τον στιβαρόν θεολογικόν βραχίονα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η οποία ενεπιστεύθη εις τον αγλαόν επίσκοπον και θεολόγον της τον χειρισμόν και την διεκπεραίωσιν υψίστης σημασίας εκκλησιαστικών υποθέσεων εις όλον το πλέγμα των ευθυνών και των δράσεών της, ανέθεσεν εις αυτόν δυσκόλους αποστολάς, προεδρείας και διαπραγματεύσεις. [...] Ο Ιερώτατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης αναγνωρίζεται ως ο επιτελέσας ένα πραγματικόν πνευματικόν άθλον κορυφαίος ορθόδοξος θεολόγος, ο οποίος εχάρισεν ουχί μόνον εις την Ορθοδοξίαν αλλά εις σύμπαντα τον χριστιανικόν κόσμον μίαν εντυπωσιακήν θεολογικήν σύνθεσιν, επί της βάσεως της ευχαριστιακής εκκλησιολογίας. Το γεγονός ότι ο εικοστός αιών εχαρακτηρίσθη ως «ο αιών της Εκκλησιολογίας» οφείλεται μεγάλως εις την συμβολήν του". Συγχαίρομεν τον ευλογημένον τούτον τόπον διότι ανέδειξε και αναδεικνύει προσωπικότητας χρησίμους δια το ευσεβές ημών Γένος, ιδία εις τας δυσκόλους ταύτας περιστάσεις, ως ο επιφανής Ιεράρχης και κατηξιωμένος θεολόγος άγιος Περγάμου».
Τα παραπάνω ο Σεβ. Πειραιώς τα παραθεωρεί εντελώς και καλά κάνει εφ' όσον το επιθυμεί. Γι' αυτόν ο Μητροπολίτης Περγάμου είναι "κακόδοξος"! Ας μην κόπτεται όμως για το "Σεπτό Κέντρο", το οποίο έργοις και λόγοις αμφισβητεί κατά κόρον.
- Αναφέρεται σε "δύο ἀνεπέρειστες ἐπιστολές πρός τήν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος πού ἀπέστειλε τό Σεπτό Κέντρο". Αυτές τις επιστολές τις "χρεώνει" στον Μητροπολίτη Περγάμου, αλλά εφ' όσον υπογράφονται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη μπορεί να είναι τόσο "ανεπέρειστες"; Μας λέει δηλαδή ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο απευθύνει επιστολές - και δη προς την Εκκλησία της Ελλάδος - χωρίς κανένα έρεισμα, διότι αρέσκεται στην αποστολή επιστολών κενών περιεχομένου;
-Καλεί στην επαρχία του ως ομιλητή και τον εκθειάζει, "άγιο" τον ονομάζει (!) τον αφορισμένο Νικόλαο Σωτηρόπουλο, τον μέγα υβριστή του Οικουμενικού Πατριάρχου πάση τη κτίσει, περιφρονώντας εντελώς την απόφαση της Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου που προχώρησε στην απόφαση αυτή. Νομίζω τα παραπάνω - εντελώς ενδεικτικώς - μας αποκαλύπτουν τον "σεβασμό" του Σεβ. Πειραιώς στο "Σεπτό Κέντρο" και την "ευγνωμοσύνη" του, όπως ακριβώς την διετύπωσε σε επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον περασμένο Μάρτιο:
Θειότατε και Πάνσεπτε Δέσποτα,
Πάνυ ευλαβώς μετ’ απεράντων αισθημάτων υιϊκής αγάπης και αδιαπτώτου ευγνωμοσύνης προς την Υμετέραν Πάνσεπτον Παναγιότητα, την πολυειδώς και πολυτρόπως αγωνιζομένην υπέρ της ευσταθείας της υπ’ ουρανόν Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας...
Και περαίνων την επιστολή του δεν παραλείπει να δηλώσει "ευπειθέστατος" (sic)
Κατασπαζόμενος την Υμετέραν Πάνσεπτον Δεξιάν και εξαιτούμενος τας Υμετέρας Πατριαρχικάς ευχάς διατελώ ευπειθέστατος (!!). 
 
 
 
ΠΗΓΗ ''ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ