ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη του Προέδρου του ΤΕΕΣ στη Ρώμη

Με επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη αφίχθη απόγευμα, στις 15 Οκτωβρίου 2012, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Στο αερολιμένα Τσαμπίνο ο Ιεράρχης έγινε δεκτός από τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αγία Έδρα κ. Ν. Σάντσικωφ και το στέλεχος του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας ιερέας Μίλαν Ζουστ. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλαρίωνα συνοδεύουν ο διάκονος Αλέξιος Ντίκαρεφ, στέλεχος της Γραμματείας επί των διαχριστιανικών σχέσεων και ο κ. Λ. Σεβαστιάνωφ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.
Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της 13ης Παγκοσμίου Συνόδου Επισκόπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ως παρατηρητής από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και θα προσφωνήσει τους συνέδρους.
Η συγκαλούμενη από 7 έως 28 Οκτωβρίου ε.ε. στη Ρώμη Σύνοδος γίνεται επ΄αφορμής της πενηνταετίας της ενάρξεως της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου (σημ. 11 Οκτωβρίου 1962) και πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα του επανευαγγελισμού, δηλαδή του κηρύγματος του Χριστού στον εκκοσμικευμένο κόσμο. Ανάμεσα στους 400 συνέδρους συγκαταλέγοναι 262 Ρωμαιοκαθολικοί Ιεράρχες και 140 εμπειρογνώμονες, παρατηρητές και προσκεκλημένους από τις μη Καθολικές Εκκλησίες και κοινότητες. Ως παρατηρητές παρίστανται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Ταργκόβιστε Νήφων του Πατριαρχείου Ρουμανίας, ο Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος της Σερβικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κανταρβουρίας κ. Rowan Williams.
Στα πλαίσια της επισκέψεως του Μητροπολίτου Ιλαρίωνος στη Ρώμη προγραμματίζονται οι συναντήσεις του με τον Πάπα Ρώμης Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Πρόεδρο του Παπικού Συμβουλίου για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ.
***
Η Σύνοδος Επισκόπων είναι μόνιμος θεσμός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, συσταθέν από τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄ στις 15 Σεπτεμβρίου 1965 ως συνέχεια των συνοδικών εργασιών στην Εκκλησία μετά τη λήξη της Β΄ Βατικάνειας Συνόδου. Πρόκειται για συνέλευση της Ρωμαιοκαθολικής Ιεραρχίας, συγκαλούμενη περίπου άνα τριετία με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, η οποία, ληξάσης της συνεδριάσεως, υποβάλλει στον εκάστοτε Πάπα Ρώμης προτάσεις και συστάσεις της.



ΠΗΓΗ ''ΤΜΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ.ΣΧΕΣΕΩΝ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ