ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΔΑ Ο ΖΗΛΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ;

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΣΤΕΙΟ ΑΡΘΡΟ:

Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε ειλικρινά και σταράτα σ’ αυτή τη χώρα και ειδικά στον εκκλησιαστικό χώρο. Τώρα τελευταία έχει γίνει «μόδα» τολμώ να πω ο ζηλωτισμός, ο αντιοικουμενισμός και το κάθε λογής υπερπατριωτικό και υπερορθόδοξο  

Άνθρωποι που μέχρι προχθές, για να μην πω χθες και τους αδικήσω, φιλούσαν τα χέρια και τα πόδια του Οικουμενικού Πατριάρχη για να τους φορέσει την αρχιερατική μήτρα στο κεφάλι, ξάφνου είδαν το «φως το αληθινό». 
Μας έγιναν αντιοικουμενιστές, ζηλωτές.  Και να σου ο Πάπας «το θηρίο» και να οι «κεραυνοί και οι βροντές» λες και τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν στο Κωσταλέξι και δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει.

Μέχρι και οι χρυσαυγίτες, γνωστοί για τις δωδεκαθεϊστικές τους τάσεις κοιμήθηκαν «Σαούλ» και ξύπνησαν «Παύλοι» με μόνιμο φραγγέλιο έτοιμο να ραπίσει όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει τον Θεό.

Άλλοι, μόλις είδαν ότι ο Γέρων Παΐσιος  «πουλάει» από τη μια στιγμή στην άλλη έγιναν «παϊσιολόγοι». Κληρικοί, θεολόγοι, δημοσιογράφοι ξαφνικά θυμήθηκαν ότι κάποτε είχαν πάει στο Όρος και είχαν μια αποκαλυπτική συζήτηση με τον γέροντα. Διαγκωνίζονται δε, για το ποιος θα τρέξει να υπερασπιστεί το όνομα του. 

Χιλιάδες οι Άγιοι, άλλοι τόσοι οι Όσιοι, οι Μάρτυρες, ο ίδιος ο Χριστός και οι Απόστολοι, αλλά όταν προκύπτει θέμα οι «ειδικοί» φροντίζουν να μας ενημερώσουν για το «τι θα έλεγε άραγε ο γέροντας;» ή «πώς θα αντιδρούσε ο Παΐσιος;».  

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί απλά ανέκαθεν στην Εκκλησία υπήρχε ένα τεράστιο ακροατήριο, μια ισχυρή δυναμική, ένας «στρατός» ανθρώπων έτοιμος να πιστέψει, να συνεισφέρει, να ψηφίσει και να ξεπαραδιαστεί ακόμη, «για του Χριστού την πίστη την Αγία».

Προσοχή λοιπόν γιατί άλλο να σε θεωρεί κάποιος «ποίμνιο» και άλλο... «πρόβατο»!

Ο Τιτουλάριος 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ ''ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ RNN''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ