ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ!!!

Όλοι γνωρίζουμε το λαικό γνωμικό του τίτλου της αναρτήσεώς μας. Τούτο το γνωμικό ισχύει λοιπόν δι΄ αυτούς που τόσα έτη κατηγορούν τους παλαιοημερολογίτες ότι κάνουν το ένα, κάνουν το άλλο κ.λπ, αλλά αυτοί οι ίδιοι που τους κατηγορούν κάνουν ακριβώς το ίδιο!!!

Κατηγορούν τους παλ/τες ότι θεωρούν τα μυστήρια της επίσημης Εκκλησίας άκυρα. Κάνουν και αυτοί το ίδιο!

Κατηγορούν τους παλ/τες ως ''αγιομάχους''. Κάνουν και αυτοί το ίδιο!

Κατηγορούν τους παλ/τες ότι δήθεν ''έσχισαν'' την Εκκλησία. Σήμερα όμως (και τότε) αυτοί οι ίδιοι σχίζουν την Εκκλησία!

και άλλα πολλά και χειρότερα ακόμη που δεν γράφουμε δια να μην κουράζουμε και τους αναγνώστες.

Αφορμή δια την ανάρτηση αυτή εστάθη άρθρο που κατηγορεί τον Ιερώνυμο Αιγίνης ως ΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Κύριοι, λυπούμαστε ιδιαιτέρως δια εσάς διότι επάθατε αυτά που εσείς οι ίδιοι ελέγχετε και κοροιδεύετε! Δυστυχώς γίνατε χειρότεροι απο τους παλ/τες που κοροιδεύετε, διότι εσείς κάνετε δήθεν ότι τα γνωρίζετε κιόλας!!!

Ας μας συγχωρήσουν οι αναγνώστες, και πιο πολύ οι Αιγινιώτες δια το βλάσφημο άρθρο που θα σας δείξουμε. Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε εις τον συντάκτη του άρθρου είναι να ''προσέχει'' (απο αγάπη το λέμε) όταν περάσει απο την Αίγινα δια να μην τον πάρουν με τις πέτρες, όχι οι παλ/τες, αλλά οι ίδιοι οι Αιγινιώτες!

Ο Θεός να σας συγχωρέσει!

Το άρθρο έχει ως εξής:


«
Ένας από τούς πολλούς παλαιοημερολογίτες πού , δυστυχώς , εγκωμιάζουν από άγνοια , ορισμένα μέλη τής Εκκλησίας μάς , είναι καί ο παλαιοημερολογίτης ( « ΓΟΧ » ) Ιερώνυμος τής Αίγινας . Γενικώς , όταν συμβαίνει ένας Άγιος νά προβάλλεται ταυτοχρόνως καί από ανθρώπους τής Εκκλησίας μάς αλλά καί από τά κομματάκια τών ΓΩΧ , τότε σίγουρα κάποιος από τούς δύο λέει ψέματα ! Η ασφαλής οδός γιά όλους εμάς τούς πιστούς , είναι τό νά ενημερωθούμε άν ο Άγιος αυτός , είναι αναγνωρισμένος από τήν Εκκλησία μάς . Άν ναί , τότε τόν τιμούμε καί τόν προσκυνούμε . Άν όχι , τότε χρειάζεται περισσότερη έρευνα , εώς ότου μάθουμε τόν αληθινό τού βίο . Μπορεί νά μήν έχει αναγνωριστεί μέν ακόμη η Αγιότης τού , αλλά νά τιμάται ορθώς ώς Άγιος από τόν λαό καί λανθασμένα από τούς παλαιοημερολογίτες , όπως ο Άγιος Φιλούμενος , ο οποίος αναγνωρίστηκε μόλις στίς 29 Νοεμβρίου 2009 .
Περί τού πλανεμένου Ιερωνύμου , έχω διαβάσει τό βιβλίο τής εγγονής τού , τής Σωτηρίας Νούσση , η οποία είναι καί από τίς πιό έγκυρες πηγές . Άς δούμε όμως ένα απόσπασμα τού ακαθάρτου βίου τού , όπως τόν εξιστορούν οί οπαδοί τού πρώην Φλωρίνης Χρυσοστόμου( μέ κάποιες περικοπές , όπως '' Άγιος '' κ.λ.π. . Τά , εντός παρενθέσεων ημέτερα ).

Ο Ιερώνυμος της Αιγίνης γεννήθηκε το 1883 στο χωριό Γκέλβερη της Καππαδοκίας, από τους ευσεβείς γονείς Ανέστη και Ελισσάβετ, είχε άλλα 5 αδέλφια και μεγάλωσε σε περιβάλλον νηστείας προσευχής και αγάπης. Το κατά κόσμον όνομα του ήταν Βασίλειος Αποστολίδης.

Η ζεστή και γεμάτη δάκρυα προσευχή της μητέρας του ήταν τα πρώτα του βήματα στην πνευματική ζωή! Αυτή η εικόνα θα του μείνει χαραγμένη βαθιά στην παιδική ψυχή του και θα τον συντροφεύει για πάντα! Επίσης τα πρότυπα ασκήσεως των ερημιτών ασκητών της περιοχής της Καππαδοκίας θα επιδράσουν έντονα στην αναζήτηση του για ησυχία, ώστε αργότερα στο μονύδριο της Αίγινας όπου φιλοξενείτο να φτιάξει μία απόμερη γωνία απρόσιτη στον καθένα και να αφιερωθεί εντονότερα στην νοερά άθληση!


Εχειροτονήθη Διάκονος από τον Μητροπολίτη Αμισού Σωφρόνιο. Ως Διάκονος Βασίλειος επισκέφτηκε την Αγία Ιερουσαλήμ και παρέμεινε εκεί επί 9 μήνες, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό.
Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη εδιορίσθη Διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το Πατριαρχείο...


Στην Διακονία του στην Κων/λη έγινε ιδιαιτέρως γνωστός για το ήθος του, την κατάνυξη του κατά τις Ιερές Ακολουθίες και Λειτουργίες, καθώς και την καλλιφωνία του...

Το 1922 με την Μικρασιατική καταστροφή έρχεται στην νήσο Αίγινα και εγκαθίσταται μόνιμα... Εκεί πέφτει στην αντίληψη του Ιεροκήρυκα της νήσου, Αρχιμανδρίτου Παντελεήμωνος, ο ταπεινός και καθαρός σαν κρύσταλο Διάκονος Βασίλειος! Τον εκτίμησε βαθύτατα και τον σεβόταν. Αργότερα όταν εχειροτονήθη Μητροπολίτης Καρυστίας, σε μία του επίσκεψη στην Αίγινα πίεσε αρκετά τον Διάκονο Βασίλειο και τελικά τον κατάφερε και δέχτηκε να χειροτονηθεί Πρεσβύτερος! Του έδωσε και οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου! Ένα έτος αργότερα έλαβε το Μέγα Αγγελικό Σχήμα και ονομάστηκε Ιερώνυμος !


Κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου έν έτει 1943, αποστέλλει μία επιστολή στον τότε Μητροπολίτη Αιγίνης και του δηλώνει πως για λόγους Πίστεως διακόπτει κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με την Εκκλησία(Τού Χριστού) και ακολουθεί την Γνήσια Ορθ(κακ)οδοξία!
Ερχόμενος σε επαφή με τον τότε πρόεδρο της Ιε(μια)ράς Συνόδου, πρώην Φλωρίνης, Χρυσόστομο Καβουρίδη και εξυπηρετεί τους Γνησίους Ορθ(κακ)οδόξους της νήσου και τις (ψευτο)Μοναχές της Ιε(μια)ράς Μονής Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου οι οποίες του προσέφεραν στέγη και φαγητό αφού ο νεοημερολογίτης δεσπότης διέκοψε τον μισθό που έπαιρνε ο Άγιος Ιερώνυμος ως παπάς του... Έτσι μη έχοντας στέγη και φαγητό, ούτε δεύτερο ράσο(εδώ τό μελοποιούν λίγο...), φιλοξενήθηκε στην Ιε(μια)ρά Μονή μέχρι την κοίμησή του .


Η πραγματική αλήθεια λοιπόν , αγαπητοί αδερφοί γιά τόν Ιερώνυμο τής Αίγινας , είναι πώς πρόδωσε Τόν Χριστό καί πήγε μέ τόν διάβολο ! Δέν είναι πρέπον σέ εμάς τούς Ορθοδόξους νά κάνουμε τά ίδια πονηρά έργα μέ τούς ΓΩΧ... . Αυτοί δέν έχουν Αγίους καί ζηλεύουν τήν Εκκλησία μάς πού έχει πάρα πολλούς μετά τό 1924 ! Εμείς , γιατί νά τούς ζηλέψουμε ; Γιά τήν εγκτάλειψή τούς από Τόν Θεό ; Γιά τίς 12 αλληλοαναθεματιζόμενες αιρέσεις τούς ; Άς πάψουν οπότε νά τόν τιμούν όσοι τό έκαναν εώς τώρα από άγνοια».



ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ ''ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ