ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ε! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ!!!

Διαβάζουμε εις το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFAIA το άρθρο με τίτλο: Οικουμενικός Πατριάρχης: ''Να παραμείνετε αμετακίνητοι εις τα Πάτρια'', και συγχωρέστε μας αλλά ξεκαρδιστήκαμε στα γέλια με τούτη την δήλωση του Οικ. Πατριάρχη!!! Ο λόγος;
Όλοι γνωρίζετε!


Το πλήρες άρθρο έχει ως εξής:

Του απεσταλμένου μας, Γιώργου Φερδή

«Την κωμόπολη της Αιανής στον νομό Κοζάνης επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον οικείο Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλο.

Στην πλατεία του χωριού τον ανέμενε πλήθος κόσμου με πρώτο τον Αντιδήμαρχο Αιανής, όπου τον δέχθηκαν με πολύ θέρμη.
"Θεού χάριτι και ευλογία πραγματοποιούμε σήμερα την επίσκεψη ημών ταύτη εις την πόλη της Αιανής, την προσφάτως ορισθείσα ως ιστορική έδρα του Δήμου Κοζάνης, περιβαλλόμενοι υπό λαού πιστού και ευσεβούς και δια των αιώνων απαρασαλεύτως προσηλωμένου εις την πνευματικήν Μητέρα και τροφόν αυτού, εις την Αγίαν του Χριστού Μεγάλην Εκκλησίαν της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικόν ημών Πατριαρχείον", ανέφερε ο Πατριάρχης.
Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε: "Χαιρόμεθα λοιπόν, ευρισκόμενοι εν μέσω τοιούτου λαού, ευσεβούς και φιλογενούς, ποιμαινομένου υπό ιεράρχου εξαιρέτου, οίος ο ποιμενάρχης σας ιερώτατος μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, εις του οποίου την πνευματική εποπτεία και καθοδήγηση και πατρική μέριμνα και προστασία σας ενεπιστεύθη η Εκκλησία, και ο οποίος ως ο ποιμήν ο καλός προθυμοποιείται να αναλώση τον βίον του δια σας όλους."
"Πρέπει να παραμένετε αμετακίνητοι εις τα πάτρια και εις τας παραδόσεις του φιλοχρίστου Γένους ημών", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Βαρθολομαίος.
Ο Παναγιώτατος με την συνοδεία του παρακολούθησαν ένα σύντομο παραδοσιακό χορευτικό στην πλατεία και αμέσως κατευθύνθηκε προς τον Βυζαντινό ναό Κοιμήσεως του 10ου αιώνα για να προσκυνήσει και να εναποθέσει λίγα λουλούδια στην Υπεραγία Θεοτόκο, όπου έψαλε το απολυτίκιο της.
Ο Δήμαρχος στον λόγο του ευχαρίστησε για την τιμή που γίνεται στο χωριό του, να επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον χώρο αυτό και αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του χωριού.
Λίγο πριν την αναχώρηση του για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η Α.Θ.Π. επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό μουσείο της Αιανής.
Μαζί με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Φλωρίνης και οι της συνοδείας του»

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Θα συνόδευε ποτέ τον κατασκανδαλίσαντα τον πιστό λαό πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ο αείμνηστος π.Αυγουστίνος Καντιώτης;Ο διάδοχός του όμως που ισχυρίζεται ότι βαδίζει στα χνάρια του ήταν συνεχώς μαζί του.

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ