ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Πρώτη συνάντηση κορυφής των Καθολικών και των Ορθοδόξων Επισκόπων της Ελβετίας



ανακοινωθέν της Συναντήσεως


Μία ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη στο Φριβούργο, στην έδρα της Συνελεύσεως των ελβετών επισκόπων (CES). Πράγματι, τα μέλη της Συνελεύσεως (CES) και η Σύναξη των ορθοδόξων επισκόπων της Ελβετίας (AEOS) συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Πολλοί δεν είχαν συναντηθεί προηγουμένως. Στο επίκεντρο της συναντήσεως ήταν η αλληλογνωριμία, η προσευχή, και η ανταλλαγή απόψεων για τις ποιμαντικές και τις θεολογικές προκλήσεις.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Ελβετίας, προερχόμενοι από διάφορες χώρες, πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Είναι γνωστό ότι τα αποτελέσματα της απογραφής του 2010 δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά ο αριθμός τους πρέπει να ξεπερνάει τις 150.000. Η αυξημένη σημασία της ορθοδόξου παρουσίας στην Ελβετία εκφράζεται επίσης με το γεγονός, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέπτυξε ήδη πολλές οργανωτικές δομές στην Ελβετία. Η Σύναξη των ορθοδόξων επισκόπων της Ελβετίας ιδρύθηκε προ δύο ετών. Η Συνέλευση των ελβετών επισκόπων (CES) έχει 12 μέλη, η Σύναξη των ορθοδόξων επισκόπων της Ελβετίας (AEOS) έχει 7 επισκόπους.

Η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζονται αμοιβαίως ως αδελφές Εκκλησίες, αλλ'όμως διαφωνούν στην κατανόηση του πετρινείου λειτουργήματος του επισκόπου Ρώμης. Κατά τις προσφωνήσεις και κατά τις συζητήσεις ο πρόεδρος της Συνελεύσεως των ελβετών επισκόπων (CES) κ. Norbert Brunner και ο πρόεδρος της Συνάξεως των ορθοδόξων επισκόπων της Ελβετίας (ΑΕΟΣ), ο Μητροπολίτης Ιερεμίας Καλιγιώργης, τόνισαν τη σημασία της διαφυλάξεως ζωντανής της πίστεως και της προβολής της στην Ελβετία. Στις κοινές ποιμαντικές προκλήσεις απαντά η κοινή ποιμαντική ευθύνη για τη διάδοση της πίστεως και των χριστιανικών αξιών στην κοινωνία και στο Κράτος. Οι επίσκοποι εξέφρασαν την κοινή τους ευχή να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού.

Επίδοση του ασημένιου Ρόδου (Rose d'argent)

Στα πλαίσια της συναντήσεως αυτής οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί επίσκοποι και το Ινστιτούτο Οικουμενικών σπουδών του Φριβούργου τίμησαν τον αποστολικό Νούντσιο στο Λονδίνο, εξοχώτατο Antonio Mennini, με την επίδοση του ασημένιου Ρόδου του αγίου Νικολάου Μύρων. Η διάκριση αυτή τιμά τις αξίες για μία καλύτερη αλληλοκατανόηση καθολικών και ορθοδόξων, τις οποίες ανέδειξε ο τιμηθείς κατά την άσκηση των καθηκόντων του Νουντσίου στη Μόσχα από το 2002 μέχρι το 2010.

Φριβούργο, 9 Μαΐου 2012

Norbert Brunner
Πρόεδρος της Συνελεύσεως
των ελβετών επισκόπων


Iερεμίας
Μητροπολίτης Ελβετίας
Πρόεδρος της Συνάξεως
των Ορθοδόξων Επισκόπων της Eλβετίας


ΠΗΓΗ ''AMEN.GR''

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ