ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Γερμανία – Φωτογραφίες από την ημέρα του Οικουμενισμού

Taufgedächtnis
Τρίερ (Trier) - Στις 5 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την ημέρα του Οικουμενισμού. Έλαβαν μέρος όλα τα χριστιανικά δόγματα της Γερμανίας ενώ την Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος.

Kreuz und quer verwoben: die Vertreter der verschiedenen Konfessionen in der Konstantin-Basilika.



Πηγή :
Ακτίνες

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος και τυχαία βρέθηκα εδώ. Είμαι Ομογενής από τη Γερμανία και έχω να πω μόνο ότι ο κ. Αυγουστίνος έχει κάνει ένα τεράστιο έργο εδώ στη Γερμανία. Παντού χτίζονται ορθόδοξες εκκλησίες, γίνονται κατηχητικά, βαπτίζονται γερμανοί, γίνονται γιορτές και ομιλίες, έρχονται αγιορείτες και εξομολογούν. Η εμφάνιση είναι δευτερεύων. Για μας είναι σημαντικό να ζούμε στις ενορίες μας Χριστό και Ελλάδα. Έχει κάνει σπουδαίο έργο για τα παιδιά μας. Επίσης να προσθέσω ότι όσες φορές τον γνώρισα ήταν πολύ απλός και συγκαταβατικός. Μας μιλά πάντοτε για την ωραιότητα και το μεγαλείο της Ορθοδοξίας και της Ελλάδας. Μας λέει πάντοτε να μένουμε πιστοί στην πίστη των πατέρων μας και όσον αφορά τους καθολικούς και τους προτεστάντες έχω να πω το εξής: μπορεί να είναι όπως λέτε αιρετικοί αλλά μας έχουν βοηθήσει πάρα πού όταν δεν είχαμε παλιά εκκλησίες και πνευματικά κέντρα. Μας παραχωρούσαν ναούς και αίθουσες και δε μας ζήτησαν κανένα αντάλλαγμα. Ούτε μας είπαν ποτέ να γίνουμε καθολικοί ή προτεστάντες. Χαίρονται μάλιστα και θαυμάζουν, όπως πολλές φορές έχω ακούσει ο ίδιος ναλένε, που είμαστε τόσο πιστοί και προσηλωμένοι στις παραδόσεις μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Π είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδερφέ σε χαιρετώ!
Δεν ομιλούμε περί ΗΘΙΚΗΣ φύσεως ζητημάτα ώστε να πούμε ότι ο κ. Αυγουστίνος είναι καλός, ηθικός άνθρωπος ή το αντίθετο κακός κ.λπ. Ομιλούμε περί ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ φύσεως ζητήματα, ζητήματα ΠΙΣΤΕΩΣ, τα οποία δεν χωρούν ουδεμία συγκατάβασις, όπως μας διδάσκουν οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες.
Δεν αντιλέγω εις ότι έγραψες, αλλά τι να το κάνουμε όταν οι λόγοι δεν συμφωνούν με τις πράξεις; Ο Κύριος μας προειδοποίησε λέγοντας «εκ του κάρπου γινώσκεται το δένδρον».
Επίσης γνώριζε ότι οι αιρετικοί (αλλά και ο πατέρας αυτών ανθρωποκτόνος διάβολος), δεν τους ενδιαφέρει εαν γίνεις παπικός ή προτεστάντης, αλλά τους αρκεί να υποχωρήσεις είτε εν λόγω είτε εν έργω εις την πίστη σου. Στόχος της νέας εποχής δεν είναι να αδειάσουν οι εκκλησίες, αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους με ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ (π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη).

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ