ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΜΕΤΑΞΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ» ΚΑΙ ΛΟΥΘΗΡΑΝΩΝ


Διαβάζουμε εις το AMEN. GR

Συνέρχεται η Προπαρασκευαστική Επιτροπή του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Παγκόσμιας Λουθηρανικής Ομοσπονδίας στο Λονδίνο μεταξύ 5 και 10 Μαΐου 2012 για να ασχοληθεί με το ζήτημα του μυστηρίου της Ιερωσύνης. Την συνάντηση θα φιλοξενήσει εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος.

Την Ορθόδοξη Εκκλησία, κατά την συνάντηση του Λονδίνου, θα εκπροσωπήσουν: εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος (Ορθόδοξος Συμπρόεδρος), ο Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρος Μεϊμάρης (Ορθόδοξος Γραμματεύς) και ο Καθ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου (Σύμβουλος), εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ο Αιδεσιμ. Πρωτ. Καθ. κ. Γεώργιος Δράγας, εκ της Εκκλησίας της Ρωσίας ο Αρχιμ. κ. Κύριλλος Hovorun και εκ της Εκκλησίας της Κύπρου ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας και ο Καθ. κ. Νικόλαος Νικολαΐδης (Σύμβουλος).

Εκ μέρους της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας θα συμμετάσχουν οι Επίσκοποι Donald McCoid (Λουθηρανός Συμπρόεδρος) και Christoph Klein και οι Καθηγηταί Kenneth G. Appold, Turid Karlsen Seim, Sarah Hinlicky Wilson και Joachim Track.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ