ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ''ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΟΧ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ''


Λάβαμε σήμερα ένα σχόλιο δια το άρθρο μας ''ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΧ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ''ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ'' http://entoytwnika.blogspot.com/2012/04/blog-post_21.html απο κάποιους ως φερομένους ''Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ'' όπως υπογράφουν οι ίδιοι εις το τέλος του σχόλιου-άρθρου.
Θα απαντήσουμε σε κάποια ζητήματα τα οποία έθιξαν και διεφώνησαν οι αγαπητοί αδερφοί.

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Γράφετε


«Εμείς έχουμε τη πίστη και τη Θεόθεν βεβαίωση διά των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας ότι χάριτι Θεού, καίτοι αμαρτωλοί, παραμένουμε στο Σώμα της Εκκλησίας του Χριστού, μη δεχόμενοι κάθε νεωτερισμό και αίρεση ως υπαγόρευμα διαβόλου. Η Ιερά Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Θηβών, όπως και οι λοιπές Ιερές Μητροπόλεις της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησία και τα πιστά Ορθόδοξα μέλη ανά τον Κόσμο, ως εντός της Εκκλησίας Χριστού είναι οι συνεχιστές του δισχιλιετούς αγώνα της Ορθοδοξίας, όσο κι αν σας ξενίζει… Η γνήσια Ορθοδοξία και η Κανονική Αποστολική Διαδοχή είναι τα κριτήρια της Κανονικότητας μιας Εκκλησία. Τώρα, για εσάς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια είναι».

Πολύ καλά κάνετε και συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Όμως όταν γράφετε ότι «Η Ιερά Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Θηβών, όπως και οι λοιπές Ιερές Μητροπόλεις της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησία και τα πιστά Ορθόδοξα μέλη ανά τον Κόσμο, ως εντός της Εκκλησίας Χριστού είναι οι συνεχιστές του δισχιλιετούς αγώνα της Ορθοδοξίας, όσο κι αν σας ξενίζει…» εννοείτε ότι ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ είστε αυτοί (και όσοι ανήκουν εις την σύνοδό σας) όπου σηκώνουν εις τους ώμους τους 2000 χρόνων Ορθοδοξίας!!! Συγχωρέστε μας αλλά όντως μας ξενίζει, όπως πολύ σωστά διαγνώσατε, διότι όταν ομιλείς με διάφορες συνόδους των ΓΟΧ οι οποίοι ΟΛΟΙ λέγουν ακριβώς το ίδιο πράγμα που γράψατε και εσείς, δηλαδή ότι μόνο η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΣ είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ συνεχιστές της Ορθοδοξίας, είναι δυνατόν να μην μας ξενίζει??

Και για εμάς αγαπητοί ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί όπως και για εσάς «Η γνήσια Ορθοδοξία και η Κανονική Αποστολική Διαδοχή είναι τα κριτήρια της Κανονικότητας μιας Εκκλησίας». Όντως! Ουδείς διαφωνεί επί τούτου!

Γράφετε

«Ως «Επίσημη- Κρατική Εκκλησία» ονομάζουμε την υπό του Ελληνικού Κράτους αναγνωριζόμενη και μισθοδοτούμενη τοιαύτη Θρησκευτική Κοινότητα του Νέου ημερολογίου. Με όλο το σεβασμό, θεωρούμε υποκριτική την αδυναμία σας να κατανοήσετε τί εννοούμε και πιστεύουμε, μένοντας στο «γράμμα και όχι στο πνεύμα» φαρισαϊκώς. Ή πάλι στις σοφιστείες για την αποκοπή των καινοτόμων από το Σώμα της Εκκλησίας το 1924».

Που είδατε εσείς ότι το Ελληνικό Κράτος αναγνωρίζει την Ελλαδική Εκκλησία ως «Θρησκευτική Κοινότητα του Νέου ημερολογίου»??? Τέτοιος τίτλος ουδέποτε υπήρξε!!! Το Ελληνικό Κράτος δια του Συντάγματός του, αναγνωρίζει την Ελλαδική Εκκλησία ως ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (Άρθρο 3).
Με όλο το σεβασμό, θεωρούμε ως παραπλανητική την δικαιολογία σας δια την λανθασμένη διατύπωση που κάνατε! Εαν είσασταν συνεπείς, θα έπρεπε να την ονομάσετε όχι ως (επίσημη-κρατική) Εκκλησία της Ελλάδος (όπως γράψατε εις το πρώτο άρθρο σας), αλλά ως ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΗ εφ΄ όσον ακολουθείτε την γραμμή του Ματθαίου ο οποίος κήρυττε ότι η Ελλαδική Εκκλησία στερείται Μυστηρίων!!! Διότι ΕΚΚΛΗΣΙΑ άνευ Μυστηρίων είναι αδύνατον να υπάρξει!!!
Βέβαια κάνατε μια διόρθωση εις το παρόν άρθρο, βάζοντας σε εισαγωγικά το «Επίσημη-Κρατική Εκκλησία» εν αντιθέσει προς το πρώτο άρθρο που απλά τον τίτλο τον βάλατε σε παρένθεση και το ΕΚΚΛΗΣΙΑ άνευ παρενθέσεως!!!
Ας το προσπεράσουμε όμως δια να μην μας κατηγορείτε ως μένοντας εις το «γράμμα και όχι στο πνεύμα», εαν και αυτήν την συμβουλή που μας δώσατε θα έπρεπε να την κρατήσετε δια τον εαυτό σας σκεπτόμενοι πολύ καλά τούτον τον λόγο όταν θα αναλύσετε τα περί Μυστηρίων του Χριστού!


Γράφετε

«Εάν μελετήσετε αγαπητέ κ. Συντάκτη την Εκκλησιαστική πορεία επί δύο χιλιάδες δεν θα βρείτε «αρμονία» αλλά πόλεμο αιρέσεων και διωγμούς για τους λογικό Ποίμνιο του Χριστού. Δεν ευαγγελίζονται οι Γ.Ο.Χ. «αρμονία» αλλά «Αλήθεια αποκεκαλυμένη»: την Εκκλησία του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Χριστού».

Αγαπητοί, ο ίδιος ο Χριστός είναι η αληθινή ειρήνη, και μέσω της ειρήνης ταύτης επέρχεται και η αρμονία εις τις ψυχές μας.
Οι αιρέσεις είναι αποτελέσμα άκρατου εγωισμού και υπερηφάνειας του ανθρώπου. Με τήν υπερηφάνεια σκοτίζεται ο νούς του ανθρώπου καί στή συνέχεια παρασύρετε στό ψεύδος, πού οι χειρότερες εκφράσεις του είναι ή αίρεση καί ή πλάνη.
Ολοι οι αιρετικοί καί οι ψευδοδιδάσκαλοι πέφτουν στην πλάνη, αφού προηγουμένως παγιδευθούν σέ μιάν ενδόμυχη έπαρση. Τό λόγο τους γιά τόν Θεό τόν στηρίζουν πάνω στή δική τους λογική καί φαντασία, μέ αποτέλεσμα νά διδάσκουν μιά στοχαστική, σατανική "θεολογία".
Αυτοί είναι οι «ψευδόχριστοι καί ψευδοπροφήται», πού, όπως προείπε ό Χριστός, κινούνται ανάμεσά μας «εν ένδύμασι προβάτων, έσωθεν δέ είσι λύκοι άρπαγες» (Ματθ. 24:24, 7:15). Αυτοί είναι οι «ψευδάδελφοι» και «ψευδαπόστολοι, έργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις άποστόλους Χριστού» (Β' Κορ. 11:26,13), γιά τό κατάντημα και την απώλεια των οποίων έκλαιγε ό απόστολος Παύλος (Φιλιπ. 3:18-19).
Δεν φταίει ο Δεσπότης Χριστός επειδή δεν υπάρχει αρμονία, αλλά εμείς οι άνθρωποι δια το κατάντημά μας!!! Ο Κύριος εντέλλεται «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται»


Γράφετε

«Καμία εμπάθεια δεν έχουμε με τους Φλωριναίους (χώρο στον οποίο ανήκετε ή έχετε ιδιαίτερη αδυναμία προφανώς) αλλά τις κακοδοξίες που πρεσβεύουν και εφαρμόζουν. Αγαπάμε κάθε άνθρωπο, αλλά και πάλι, χάριν της αγάπης, μισούμε την αίρεση και το ψεύδος. Μας κατηγορείτε για «βαρύτατους χαρακτηρισμούς». Αποδείξτε ότι είναι ψευδείς και άρα σας συκοφαντούμε αδίκως ειδάλλως, ως στρουθοκάμηλος, υποκριτικά εκπλήσσεστε για όντως γεγονότα».

Βεβαίως και τρέφουμε συμπάθεια εις τον Ομολογητή πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομο Καβουρίδη!
Εδω και αρκετά χρόνια άλλοι προσπάθησαν να σας αποδείξουν ότι τον συκοφαντείτε αδίκως αλλά εις μάτην! Ζητάτε απο εμάς να κάνουμε το ίδιο; Διατί; Δια να μας μπλέξετε εις έναν πόλεμο μακροχρόνιο; Όχι αγαπητοί μου! Δεν θα σας πούμε ψεύτες, αλλά θα σας πούμε ότι σας κοροιδέψανε αυτοί που σας διδάξαν αυτά που γράφετε. Διότι θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος εδίδαξε με το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ, το οποίο ήταν εξορίες, συκοφαντίες, διωγμοί! Και θα σας παραθέσω την μνημειώδη απάντησή του προς τον Πατριάρχη Αθηναγόρα, όταν αυτός του εζήτησε παραπλανητικώς να τον «ελευθερώση» απο την εξορία του, παραχωρώντας του μάλιστα και θέση εις τας Μητροπόλεις του Οικουμενικού θρόνου! Μάλιστα όταν ο Αθηναγόρας εδιάβασε την επιστολή-απάντηση του πρ. Φλωρίνης, παρήγγειλε εις γνωστούς του να μεταβούν εις τον τόπο της εξορίας του με το μήνυμα ότι του παρέχει και Μητροπολιτική έδρα!!! λαμβάνοντας όμως δια άλλην μια φορά μνημειώδη απάντηση λέγοντας «ου χρώνται Σαμαρείται τοίς Ιουδαίοις»! Όταν το άκουσαν αυτό οι απεσταλμένοι του Αθηναγόρα του είπαν «Ε, όχι κι έτσι Σεβασμιώτατε»! Και αυτός απάντησε «Αυτή είναι η απάντησίς μου»!!! (βλ. Άπαντα πρ. Φλωρίνης Χρυσοστόμου Καβουρίδου, σελ. 497).

Τι να σας αποδείξουμε λοιπόν αγαπητοί μου??? Και μόνο τούτη η απάντηση είναι αρκετή δια να δείξει το ποιόν του ανδρός!!!


Μας λέτε ότι

«Γράφετε: «Και βεβαίως και το δικό μας ιστολόγιο αυτή την συμβουλή δίνει εις τον αγαπητό αδελφό κ. Σαββόπουλο! Όχι όμως δια να δει το δήθεν χάος που λέγουν αλλά την ορθή εκκλησιολογική θέση των ΓΟΧ»! Ποιων «ΓΟΧ»; Των κκ. Καλλινίκου Σαραντόπουλου- Μακαρίου Καββακίδη; Των «Ενισταμένων» του κ. Κυπριανού; Μήπως των καλόβολων Αυξεντιακών που εξυπηρετούν επισήμως και Νεοημερολογίτες της Διασποράς; Ποια ορθή … «εκκλησιολογική» θέση σας εκφράζει;»!

Ποιών ΓΟΧ? Αυτών που ηκολουθούν και κρατούν την πατερική γραμμή και εκκλησιολογία την οποία ηκολούθησε και εκράτησε και ο πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος Καβουρίδης! Αυτών και μόνων!
Επίσης νομίζετε ότι σας τιμά αυτό που γράφετε? Εννοώ ότι αναφέρετε με ειρωνικώ τω τρόπω διάφορες συνόδους των ΓΟΧ οι οποίες ευρίσκονται χωρισμένες μεταξύ τους?? Αυτό ομοιάζει με την πολεμική τακτική των νεοημερολογιτών οι οποίοι όταν θέλουν να κατηγορήσουν τους ΓΟΧ αναφέρουν τις διασπάσεις μεταξύ τους. Όμως και εσείς ΓΟΧ δεν είσθε???
Δεν σας τιμά λοιπόν ο λόγος σας· μάλλον το αντίθετο!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ