ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«καὶ λόγους πρὸς τὸν Ὕψιστον λαλήσει καὶ τοὺς ἁγίους Ὑψίστου παλαιώσει...» (Δανιήλ Ζ΄ 25)


Είμαστε πεπεισμένοι ότι ζούμε τα ''σημεία των καιρών''! Βοά και στενάζει όλη η γή με αυτά που γίνονται και θα γίνουν. Τα ''σημεία των καιρών'' είναι όμως ενα άλλο ζήτημα που θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.

«καὶ λόγους πρὸς τὸν Ὕψιστον λαλήσει καὶ τοὺς ἁγίους Ὑψίστου παλαιώσει...»(Δανιήλ Ζ΄ 25).
Εξ΄ αφορμής του κειμένου που μόλις δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο Ιερομονάχου Φιλίππου (Θωμάδων), Ο Αλλάχ είναι ο Ουράνιος Πατέρας;
βλέπουμε ότι οι αντίχριστες δυνάμεις έχουν βαλθεί να μας μεταπείσουν να δεχθούμε αιρετικές και κακόδοξες διδασκαλίες!!!

Τους παλαιούς αγίους που εορτάζουμε κάθε ημέρα έχουν βαλθεί να τους ''παλαιώσουν'', να τους ξεχάσουμε εντελώς, διότι οι διδασκαλίες τους δεν συμβαδίζουν με αυτά που θέλουν σήμερα να μας περάσουν!!!
Έτσι ούτε καν μεταφράζουν τα πατερικά κείμενα αφήνοντας εις το σκότος τον απλό λαό, αλλά και αυτά που ήδη έχουν μεταφραστεί δεν τα διδάσκουν εις τον κόσμο.

Προβάλλουν συχνά σύγχρονους γέροντες με αμφιβόλου προελεύσεως λόγους! Εννούμε βεβαίως ότι δεν γνωρίζουμε εαν όντως τα είπαν αυτά που γράφονται ή όχι. Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε μερικά γεγονότα.

Προβάλλουν τον γέροντα Παίσιο, ο οποίος γνωρίζουμε ότι δεν δεχόταν εις το κελί του ανθρώπους με οικουμενιστικό και συγκρητιστικό φρόνημα, και μάλιστα δεν συμφωνούσε με τις συμπροσευχές μετά των ετεροδόξων.

Σήμερα αναγνώσαμε ότι ο γέροντας Παίσιος δεχόταν ότι ο Αλλάχ είναι ο ουράνιος Πατέρας, ότι οι Φράγκοι έχουν βάπτισμα, και ότι δεν απαγόρευονται οι συμπροσευχές!!! Με λίγα λόγια άλλα ντ΄ άλλων!!! Μέχρι και αυτοί που προσπαθούν να βάλουν εις το στόμα των γερόντων τα διάφορα φρονήματά τους, έχουν μπερδευτεί και εκτίθονται βεβαίως με αυτά που μας λέγουν!!!

Έτσι έκαναν και παλαιότερα με το θέμα των ''παλαιοημερολογιτών''. Οι μισοί σύγχρονοι γέροντες έλεγαν τους παλαιοημερολογίτες ως σχισματικούς, οι άλλοι μισοί ως αγίους!!! Δείτε επι παραδείγματι τον γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο. Τα μισά κείμενα είναι υπέρ των ''παλαιοημερολογιτών, τα άλλα μισά κατά!!! Εαν τα έγραψε ή τα είπε ο ίδιος!!!

Δυστυχώς η δική μας άποψη είναι ότι ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΔΑΚΤΥΛΟ εις τα κείμενα και λόγια των σύγχρονων γερόντων. Συγχωρέστε μας αλλά είναι η άποψή μας.
Αρκεί και μόνο να ενθυμηθούμε ότι ο γέροντας Παίσιος ΕΝΑ κείμενο έγραψε χειρόγραφο περί των εσχάτων χρόνων και δια τα σημεία των καιρών, και οι φανατικοί υποστηρικτές του δεν το αποδέχονται!!! λέγοντας ότι δεν είναι δικό του!!! Φυσικά δεν τους βολεύει το εν λόγω κείμενο και δι΄ αυτό δεν το αποδέχονται.

Και καλά, εμείς διατί να δεχτούμε όλα αυτά τα οποία εσείς μας λέτε ότι δήθεν τα είπε, και ένα χειρόγραφο δικό του μας λέτε να μην το αποδεχτούμε;;

Τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα και ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους μας δια τα εν γνώσει ή αγνοία αμαρτήματά μας.
Δια τούτο ας ενθυμηθούμε τους πατέρες της Εκκλησίας μας οι οποίοι με την διαχρονική διδασκαλία τους μας διδάσκουν ακόμη και σήμερα, διορθώνοντας τα πάθη μας δια των ευχών τους προς τον Κύριο.

Δι΄ ευχών των αγίων πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς αμήν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ