ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ!!! (1ο ΜΕΡΟΣ)


Οι φιλενωτικοί κύκλοι συνεχώς πιπιλούν την ίδια καραμέλα λέγοντας ότι αυτοί που είναι κατά του Οικουμενισμού είναι αντίθετοι στους διαλόγους μετά των ετεροδόξων, και αναφέρουν λέγοντας πως είναι δυνατόν κάποιος ετερόδοξος να γίνει Ορθόδοξος εαν δεν γίνει διάλογος μαζί του ώστε να εννοήσει τα της πίστεώς μας; Αν και πολλάκις εις αρκετά άρθρα μας, έχουμε αναφέρει ότι δεν είναι αναγκαίος ο διάλογος ως απαραίτητη προυπόθεσις δια να γίνει κάποιος Ορθόδοξος, άλλωστε μας το διδάσκει και η εκκλησιαστική ιστορία, εμείς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε αυτά που λέγουν με τα δικά τους δεδομένα.

Λέγουν ότι οι ανθενωτικοί είναι αντίθετοι με τους διαλόγους. Ας δούμε όμως στα λεξικά τι σημαίνει η λέξη ''διάλογος'' δια να μην ξεχάσουμε και την γλώσσα μας!

''διάλογος'' = συνομιλία, συζήτηση - Αντιθ. μονόλογος, στιχομυθία

''διαλέγομαι'' - ''συνδιαλέγομαι'' = συζητώ, κουβεντιάζω

Αυτά λοιπόν μας λέγουν τα λεξικά δια την λέξη διάλογος - συνδιαλέγομαι.

Μήπως όμως εις τους θεολογικούς δήθεν διαλόγους συζητούν δια να μεταστρέψουν τους ετεροδόξους πρός την Ορθοδοξία; Μα φυσικά και όχι! Διότι το ίδιο το Π.Σ.Ε. έχει ως έναν απο τους πολλούς όρους συμμετοχής εις αυτό, να μην υπάρχει ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ της μίας «εκκλησίας» πρός την άλλην!!! Και άλλα πολλά βεβαίως που κατά καιρούς έχουμε αναφέρει.

Ας δούμε όμως μερικούς «διαλόγους» που όλοι εμείς δήθεν είμαστε αντίθετοι προς αυτούς!

1.



Εδω βλέπουμε τον πρώτο «διάλογο»!!! Τι μας λέγει το έντυπο; ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ!!! Ενω οι ιεροί Κανόνες απαγορεύουν την ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ μετά των ετεροδόξων και όχι τον ΔΙΑΛΟΓΟ, αυτοί προτιμούν την συμπροσευχή!!!


_________



2. Συνεχίζονται οι Παραβάσεις της Πίστεως με την αποδοχή των ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΩΝ και όχι διαλόγων, διοργανώνοντας ''Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα'' με το ακόλουθο πρόγραμμα:


-Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, ώρα 17.00 , στο Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό,
"Saint Joseph"
- Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, 2012,17.00 ώρα , στον Ουνιτικό Ναό "Μήτηρ Θεού"
-Σάββατο,21 Ιανουαρίου, ώρα 17.00 , στην Αρμενική Εκκλησία των "Αγίων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ "
- Κυριακή 22 Ιανουαρίου, 2012, σε κάθε εκκλησία θα προσευχηθούν για την ενότητα των Χριστιανών
- Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου2012, ώρα 17.00, στην Ευαγγελική Εκκλησία .
- Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2012, ώρα17.00, στην Αγγλικανική Εκκλησία.
- Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, 2012,ώρα 16.00, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό.

__________



3. Διαβάζουμε ''ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ'' και αναρωτιόμαστε τι σχέση έχουν οι κοινές εμφανίσεις και επισκέψεις, με τους διαλόγους που τόσο κόπτονται δι΄ αυτούς οι φιλενωτικοί επισκόποι και θεολόγοι! Μάλιστα επισκέφθηκαν τα Γηροκομεία του Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, του Αγίου Παντελεήμονοςκαί της Ρκαθολικής Επισκοπής Σύρου καθώς και το Νοσοκομείο Σύρου, προς τους τροφίμους των οποίων ευχήθηκαν και διένειμαν δώρα και ευλογίες.
Όλα αυτά τα οποία αναφέρουμε μπορείτε να τα βρείτε εις την ετικέτα μας ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, όπου είναι πλήρη τα άρθρα. Εμείς απλώς κάνουμε μια σύνοψη δια να βρούμε που είναι επιτέλους αυτοί οι διάλογοι!!!

__________



4. Διαβάζουμε ''υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος του πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής, συνήλθεν εις την Ιεράν Μονήν Πεντέλης το 20ο Διεθνές Συνέδριο των Ουνιτών''!!!
Τι θέμα λέτε ότι είχε το συνέδριο όπου μάλιστα συμμετέχουν Ορθόδοξοι, παπικοί και Αγγλικανοί, «ειδικοί» εις το Κανονικόν Δίκαιον των Ορθοδόξων και των Ουνιτών;
Εις το 20ο Συνέδριον έλαβον μέρος 50 θεολόγοι απο την Ελλάδα, της ΗΠΑ, την Ινδία και χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Ως θέμα προς συζήτησιν είχον την «Διασπορά». Ήτοι λόγω της μεταναστεύσεως δημιουργήθησαν θρησκευτικαί κοινότητες, εις διάφορα μέρη του πλανήτου!!!! Βλέπετε καμία Ορθόδοξη μαρτυρία περί επιστροφής των ετεροδόξων εις την Ορθοδοξία;;
Περιμένετε ξεκινάμε απο τα απλά ακόμη!


__________

5. Διαβάζουμε ''Στη συναγωγή του Βελιγραδίου για τη εβραϊκή εορτή Hanuka την Τετάρτη 21/12/2011, πάλι παρόντες οι Σέρβοι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί ηγέτες με την παρουσία καιτου Αρχιραββίνου του Ισραέλ Jona Mecge.

Την λυχνία άναψε ο πρόεδρος Tadic, ενώ ήταν παρόντες ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς, ο ρωμαιοκαθολικός "επίσκοπος" του Βελιγραδίου Stanislav Hocevar και ο μουφτής της Ισλαμικής κοινότητας στη Σερβία''.

Εδω και το βίντεο http://entoytwnika.blogspot.com/2011/12/hanuka_23.html

Τι σχέση έχουν οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ με μία εβραική εορτή, παραβιάζοντας τους σχετικούς ιερούς Κανόνες που απαγορεύουν να εορτάζουν οι ορθόδοξοι είτε με ετεροδόξους είτε με ετεροθρήσκους. Ίσως κάποιος όμως να πεί «μα δεν γιόρτασε και ο Ειρηναίος, απλώς συμμετείχε», και εμείς του απαντούμε ότι όχι μόνο συμμετείχε αλλά και το χάρηκε κιόλας όπως βλέπουμε και στο βίντεο.
Εμείς όμως ψάχνουμε να βρούμε τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, την μαρτυρία της ορθοδόξου πίστεως, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι ότι κάνουν!

__________

6. Διαβάζουμε ''Βελιγράδι– Στην εορτή του προστάτη της βασιλικής οικογένειας Αγίου Ανδρέα, στο Βασιλικό Παλάτι του Βελιγραδίου εκτός από την συμπροσευχή εν ώρ Θείας Λειτουργίας με Παπικούς και Μουσουλμάνους (βλέπε εδώ) τελέσθηκε και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας μετους Παπικούς να προσεγγίζουν μαζί με τούς Ορθοδόξους Επισκόπους, Κληρικούς καιλαικούς, τον ευλογούμενο άρτο! Οι Παπικοί είναι ο Αποστολικός Νούντσιος Orlando Antonini ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου Stanislav Hočevar''.

Εδω το άρθρο http://entoytwnika.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html

Βλέπετε κανέναν ΔΙΑΛΟΓΟ; Απο πότε τελούν και ακολουθίες μαζί παπικοί-ορθόδοξοι;
Είπαμε, τι σημαίνει η λέξη ΔΙΑΛΟΓΟΣ; = συνομιλία, συζήτηση
''διαλέγομαι'' - ''συνδιαλέγομαι'' = συζητώ, κουβεντιάζω

Μετά την λειτουργία και αρτοκλασία, σίγουρα θα κουβέντιασαν όχι όμως περί της ορθοδόξου πίστεως!!! Αυτό είναι σίγουρο!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ