ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗΣ

"Να συγχωρέσεις για να συγχωρεθείς"
πρωτ. Αλ. Σμέμαν
«…. Η συνείδηση είναι αυτό το μυστηριώδες βάθος του νου, που μας φέρνει τύψεις και παθιασμένη επιθυμία για κάθαρση και διόρθωση.
Τύψη είναι ακριβώς η φωνή της συνειδήσεως και μας οδηγεί στο πρώτο σκαλοπάτι του δρόμου για τη κάθαρση, στην επιθυμία να συγχωρήσουμε και να συγχωρεθούμε.
Γιατί; Γιατί η συγγνώμη και η επιθυμία για συγγνώμη να μπαίνουν μέσα μας με τέτοια σαφήνεια τη στιγμή που ξεσηκώνεται η συνείδηση μας ως μια κατ’ εξοχήν απαίτηση;
Η απάντηση είναι πως η συνείδηση μας αποκαλύπτει πως η ουσία του κακού και του ψεύδους είναι η διαίρεση που εμφανίζεται ως ενοχή μπροστά στους άλλους ανθρώπους.
Να συγχωρέσεις και να συγχωρεθείς!
Έτσι στρεφόμαστε από τη διαίρεση στην ενότητα, από την έχθρα στην αγάπη . Το να συγχωρείς όμως δεν είναι απλώς το να αγνοείς τα ελαττώματα του άλλου, όπως ισχυριζόμαστε, ή το χειρότερο, να βγάζεις από το μυαλό σου τους άλλους με μία κίνηση του χεριού ως ανίατη περίπτωση που δεν αξίζει να ασχοληθεί μαζί της κανείς.
Συγγνώμη δεν σημαίνει αδιαφορία ή περιφρόνηση ή κυνισμός. Μόνο όποιος έχει συνειδητοποιήσει με όλη την ψυχή του την τρομακτικότητα της απουσίας της αγάπης από τον κόσμο, που έχει αισθανθεί την αβυσσαλέα οδύνη εκείνης της μοναξιάς στην οποία έχει αυτοκαταδικαστεί ο άνθρωπος με την αυτοδικαίωση και τον εγωισμό του,μόνο τότε θα μπορέσει να συγχωρέσει και να συγχωρεθεί…».

ΠΗΓΗ ''Ι.Ν. ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ