ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ.........


Ο γνωστός Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, δημοσίευσε εις την προσωπική σελίδα του ενα άρθρο υπό τον τίτλο ''ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ''.
Το άρθρο είναι αρκετά καλό, όμως η αιτία που εμείς σχολιάζουμε το άρθρο τούτο είναι ότι εις το τέλος του άρθρου καλεί ο Αιγιαλείας τον λαό να έλθει κοντά εις την Εκκλησία δια να ζητήσουμε όλοι μαζί συγγνώμη απο τον Θεό. Όμως αγαπητέ μου Αιγιαλείας, ο Κύριος θέλει ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι λόγια. Δια να είναι ορθή αλλά και δεκτή η συγγνώμη μας θα πρέπει να συνοδεύεται απο την ΠΡΑΞΗ διότι αλλιώς θα είναι υποκριτική και μόνο εις τα λόγια μια τέτοιου είδους συγγνώμη.
Όμως πως εσείς θα ζητήσετε συγγνώμη όταν είστε εντός του Οικουμενισμού;;; Εξέλθετε απο αυτόν και τότε ζητήστε συγγνώμη απο τον Κύριο δια τις τόσες βλασφημίες κατά του Αγίου Πνεύματος. Όχι βεβαίως εσείς προσωπικά, αλλά δια την αποδοχή των αιρετικών Επισκόπων είστε όλοι υπεύθυνοι, διότι συμμετέχετε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ μαζί τους εφ΄ όσον είστε εις το ίδιον σώμα. Σε ποιά «εκκλησία» να έρθει ο λαός δια να ζητήσει συγγνώμη. Αυτή η «εκκλησία» θεωρεί τις αιρέσεις ως «εκκλησίες». Συμμετέχουν εις το Παγκόσμιον Συμβούλιον των «Εκκλησιών» (Π.Σ.Ε.) = αιρέσεων ως ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕΛΗ!!! Άκουσον άκουσον, ισότιμη η ορθόδοξος πίστις με τις αιρέσεις!!! κ.λπ που γνωρίζουν όλοι και είναι μάταιο να τα αναφέρουμε συνεχώς.
Δια να ζητήσουμε συγγνώμη πρέπει πρώτα να ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ όλοι, όπως γράφετε εις το άρθρο σας, αλλά ο καθένας χρειάζεται να μετανοήσει δια διαφορετικό λόγο. Εσείς προσωπικά θα πρέπει να εξέλθετε απο τους Οικουμενιστές και τότε να καλέσετε τον λαό να έλθει μαζί σας και να σας ακολουθήσει δια να τον ενώσετε με τον Χριστό όπως γράφετε, διότι το ζήτημα του Οικουμενισμού είναι ζήτημα ΠΙΣΤΕΩΣ και εις τα ζητήματα αυτά δεν γίνονται συμβιβασμοί.
Αγανακτήσατε δια ζητήματα είτε οικονομικής είτε εθνικής φύσεως αλλά δια ζητήματα ΠΙΣΤΕΩΣ ούτε λόγος! Τουλάχιστον τα ζητήματα οικονομικής ή εθνικής φύσεως δεν μας στερούν την οδό της σωτηρίας μας, ούτε μπορούν να μας κάνουν να αρνηθούμε τον Χριστό. Τα ζήτημα όμως της ΠΙΣΤΕΩΣ μπορούν να μας στερήσουν την Χάρη του Αγίου Πνεύματος όταν δεν είναι ορθά=Ορθόδοξα, και αυτά ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ θα πρέπει να μας απασχολούν, πόσο μάλλον όταν σήμερα βιώνουμε μια ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ που το όνομά της είναι Οικουμενισμός.
Το άρθρο σας είναι αρκετά καλό, οφείλουμε να τα πούμε, όμως δεν είναι αυτό που θα πρέπει να μας κάνει να μετανοήσουμε. Αυτό που πρέπει να μας κάνει να μετανοήσουμε πραγματικά, είναι η αποδοχή μιας ΑΙΡΕΣΕΩΣ-ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ και η συμμετοχή εις αυτήν είτε κληρικών είτε λαικών. Δια τούτο οφείλουμε να μετανοήσουμε δια να μην επιτρέψει περισσότερη ταπείνωση εις εμάς ο Δεσπότης Χριστός.
Κλείνοντας σας ζητούμε να θυμηθείτε τους λόγους της αλώσεως της Κων/πόλεως οι οποίοι λόγοι ήταν καθαρά ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ πρωτίστως, και τότε θα εννοήσετε διατί σήμερα γίνονται αυτά που γίνονται.
Συγχωρέστε μας εαν το ύφος μας φαίνεται επιβλητικό, δεν είναι εσκεμμένο. Ίσως φταίει η αγανάκτησή μας.

Το κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει ως εξής


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ


__________Τώρα πια δεν χρειάζεται να μιλάμε εμείς οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, για να στιγματίσουμε το ηθικό κακό, που έχει κατακλύσει της δύστυχη, αλλά αγαπημένη, Πατρίδα μας! Δεν εννοώ βέβαια τήν Ιερά Σύνοδο ή τον Μακαριώτατο Πρόεδρο τού Σώματος, οι οποίοι τηρούν αιδήμονα σιγήν! Εννοώ κάποιους από εμάς τούς διά τον Χριστόν "σαλούς", δηλ. τούς "τρελλούς", Ιεράρχες, οι οποίοι τολμάμε να υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και να ελέγχουμε το ηθικό κακό, το οποίον επλεόνασε ολόγυρά μας! Τώρα πια το ρόλο αυτό παίζουν πολύ καλύτερα και πολύ πιό επιτυχημένα κάποιοι έντιμοι δημοσιογράφοι, οι οποίο με την κοφτερή πέννα τους λέγουν "τα σύκα-σύκα καί τη σκάφη-σκάφη"!
___________Σας παραθέτω λοιπόν ένα πολύ δυνατό άρθρο του δημοσιογράφου κ. Μενέλαου Τασιόπουλου, που δημοσιεύθηκε την 30ήν Δεκεμβρίου 2011 στην έγκριτη εφημερίδα "ΑΞΙΑ" των Αθηνών με τίτλο "περιμένοντας την ...άνοιξη" . Δεν υπάρχουν χειρότερα λόγια για να περιγράψουμε την οικτρή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μας. "Ελευθερία, ευημερία, επάρκεια, πρόσωπα ικανά για διακυβέρνηση, θεσμούς, αστική τάξη, εργατική και αγροτική αξιοσύνη, ναυτοσύνη, επιχειρηματικό σχεδιασμό, ανάπτυξη, στρατιωτική εθνικοφροσύνη, διπλωματική στρατηγική, ήθη και έθιμα, γνώση της ιστορίας και των παραδόσεών της, στόχους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος", τα έχουμε χάσει όλα!!!!!!
___________Αδελφοί μου, κλάψτε μαζί μου για το κατάντημα της Πατρίδας μας. Και αν μπορείτε, αντισταθήτε. Πλησιάστε καί πάλι την Εκκλησία. Ελάτε κοντά μας. Ελάτε να σας συνδέσουμε με τον Σωτήρα Χριστό. Διότι δεν υπάρχει αλλού η σωτηρία! Ελάτε κοντά μας, ελάτε για να ζητήσουμε όλοι μαζί συγγνώμη από τον Φιλάνθρωπο Θεό, επειδή με την άσκεπτη ψήφο μας ανεβάσαμε στους κυβερνητικούς θώκους πρόσωπα, τα οποία έδιωξαν το Θεό από την καθημερινή ζωή μας. Στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Κύριος, εξερχόμενος στο σωστικό έργο Του, μας εκάλεσε στην μετάνοια! Ο ιερός Ευαγγελιστής Ματθαίος σημειώνει: "από τότε ήρξατο ο Ιησούς κηρύσσειν και λέγειν, ΜΕΤΑΝΟΕΙΤE˙ ήγγικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών" (Ματθ. δ, 17). Άς ακούσωμε την φωνή Του.

Αίγιον, 8η Ιανουαρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ