ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ''ΕΓΚΟΛΠΙΑΚΟ'' ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ!!!

Αριθ.Πρωτ.: 59/11-11-2011
Προς τον Δντή της Εφημερίδας
Ορθόδοξος Τύπος

Kύριε Δ/ντά
Διά της παρούσης επιστολής μου επιθυμώ να απαντήσω εις το άρθρον της εφημερίδας σας, της 21ης Οκτωβρίου 2011 με θέμα ‘’Παλαιοημερολογείται έκαναν αγιασμό εις εγκαίνια Ινδουιστικού Κοινοβίου.’’ Εις το ανωτέρω άρθρο αναφέρεται και το όνομά μου ότι: ετέλεσα αγιασμόν εις το εν λόγω κέντρο της Παιανίας συνοδευόμενος από τον Π.Γελάσιο.
Η αλήθεια έχει ως εξής:
Στο κοινόβιο το Ινδουιστικό υπάρχουν δυστυχώς και αρκετοί Ορθόδοξοι πού διαμένουν εκεί. Επειδή δίπλα στο εν λόγω κοινόβιο ευρίσκεται το Ησυχαστηριό μας Παναγίας Ευεργέτιδος και Αγίας Παρασκευής, με εκάλεσαν οι εν λόγω Ορθόδοξοι να τους κυρήττω τον λόγο του Θεού. Με τήν ελπίδα τής ορθής κατήχησης τους και της επιστροφής τους είς την Ορθόδοξον θέσην της αληθείας, τους επισκέφθηκα μερικές φορές. Έτσι λοιπόν προσκληθείς στα εν λόγω εγκαίνια προσήλθα. Σημειωτέον ότι τα εγκαίνια δεν ετελέσθηκαν εις το Ινδουιστικό κοινόβιο αλλά σε γυμναστήριο γιόγκα πλησίον της κεντρικής πλατείας της περιοχής. Πρέπει δε να τονισθεί ότι στα εν λόγω εγκαίνια ουδέποτε ετέλεσα αγιασμόν. Προσκληθείς υπό των ‘’Ορθοδόξων’’ δια να τους ευλογήσω εδιάβασα μόνον την ευχήν ‘’ όταν μέλλη τις εισελθείν είς οίκον νέον.’’ Όπως ευρίσκεται εις το Μικρόν Ευχολόγιον σελ.280 της Αποστολικής Διακονίας της εκκλησίας της Ελλάδος Έκδοσις 1η 1988.
Ταύτα δια την αλήθειαν αναφέρω και παρακαλώ δια την αναδημοσίευση της παρούσης επιστολής μου είς την εν λόγω εφημερίδα σας.

Ο Καθηγούμενος

Αρχιμανδρίτης Π.Ποιμένας Ταλάντζης

Και βεβαίως ενω οι ίδιοι οι πατέρες της Μονής λέγουν ξεκάθαρα ότι δεν είναι ΓΟΧ, και ενω ξεκάθαρα τους είπαμε και εμείς αυτοπροσώπως (εις το εγκόλπιο) ότι δεν είναι ΓΟΧ, το αντιαιρετικό εγκόλπιο συνεχίζει την αντιπαλαιοημερολογίτικη προπαγάνδα επιμένοντας κιόλας!!!
Ορίστε τι λέγουν οι πατέρες της Μονής εις τον διάλογο με το εγκόλπιο

«Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν...ακούσαμε ή μάλλον διαβάσαμε και αυτό από το ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ: O Xριστός κατέβηκε στην γή για να σώσει τους κάνοντας μεγάλες μετάνοιες Χριστιανούς από τούς μετριοπαθείς Χριστιανούς...καί όχι τούς αμαρτωλούς και τούς πλανηθέντας από αιρέσεις καί από άλλα δόγματα...Να χαίρεστε την Θεολογική σας άποψη και να συνεχίσετε έτσι να σπέρνετε το μίσος , ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ και τον θρησκευτικό φανατισμό μεταξύ των Ορθοδόξων Χριστιανών, νεοημερολογιτών καί παλαιοημερολογιτών!!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 10 ΜΕΤΟΧΙΑ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ.ΦΙΛΑΡΕΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Γ.Ο.Χ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ Γ.Ο.Χ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΠΤΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...
Δεν έχουμε ιστοσελίδα πουθενά αλλού εκτός του μοναδικού προφίλ της Ιεράς Μονής μας στο Fb. Aυτή η σελίδα που αναφέρετε είναι χακαρισμένη καί έχει επιληφθεί η Υπηρεσία της Αστυνομίας (ηλεκτρονικών υποθέσεων). Ουδέποτε μνημονεύσαμε Επίσκοπο Γ.Ο.Χ στην Μονή μας. Δεν γνωρίζουμε τον Επίσκοπο Μαραθώνος Γ.Ο.Χ
Εσείς πρέπει να ήσασταν συμβουλάτορες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας ο οποίος έχει να κάνει με κάθε λογής αιρετικόν. Σας πείραξε τόσο πολύ το ότι προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά εις την Ορθόδοξον πίστην πεπλανημένα πρόβατα? Μήπως είστε Μασόνοι? Μήπως είστε εχθροί της Ορθοδόξου Εκκλησίας? Ο πατέρας Αλεβιζόπουλος δεν είπε να μην κηρύτομεν τον λόγο του Θεού σε πεπλανημένους Χριστιανούς. Γιατί ενοχληθήκατε τόσο πολύ...Το ότι προσπαθήσαμε να εμπεδώσομεν την Ορθόδοξον Πίστην εις πεπλανημένους αδερφούς μας. Φοβόσαστε μήπως και βαπτιστεί κανένας αλλόθρησκος καί γίνει Ορθόδοξος? Εμάς το έργο μας αυτό είναι. Θα κηρύτομεν το Ευαγγέλιον πρός σωτηρίαν πεπλανημένων προβάτων. Όσο δε για τους Γ.Ο.Χ δεν έχουμε καμμία σχέση. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν σωστά τον αγώνα τους καί μην μας εμπλέκετε με αυτούς. Ο κάθε ένας θα λογοδοτήσει ενώπιον του Θεού για τίς πράξεις καί για τα έργα του. Ο Χριστός είπε: Όστις ομολογήσει εμένα ενώπιον των ανθρώπων θα τον ομολογήσω και εγώ ενώπιον του Πατρός μου του εν ουρανοίς. Ότι έκανε ο π.Ποιμένας τό έκανε για την αγάπη του Χριστού. Δεν μετέδωσε μυστήρια σε κανέναν αιρετικό. Προσπάθησε να αγκαλιάσει αυτούς τούς ανθρώπους για να τούς φέρει πιό κοντά στην Ορθοδοξία. Αλλά κοιτάχτε τα χάλια σας πρώτα που αναγνωρίζετε τα μυστήρια των Καθολικών καί αφήστε μας στην ησυχία μας πού η κακία και το μίσος σας διακατέχει διά Ορθοδόξους αδελφούς σας. Λυπούμαστε για το καταντημά σας...να διασύρετε έτσι μια αδελφότητα...αλλά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από εσάς τούς εμπαθείς και φιλοκατήγορους πού έχετε ξεχάσει το Ευαγγέλιο της αγάπης και 'εχετε δημιουργήσει έναν Χριστό πρωτοφανούς κακίας καί μίσους!!!»

Βέβαια μη νομίζετε ότι το εγκόλπιο συνέλαβε το τι έγραψαν οι ίδιοι οι πατέρες. Συνεχίζει το ''παλαιοημερολογίτικο παραλήρημα'' δυστυχώς όμως με μηδενικά επιχειρήματα, ασχέτως εαν οι ίδιοι που κατηγορεί ως ΓΟΧ του λέγουν την αλήθεια!

Καταλάβαμε τι συμβαίνει. Συγχαρητήρια βεβαίως εις τους πατέρες της Μονής δια την ειλικρίνειά τους.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΑΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ