ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Μητροπολίτη Βολοκολάμκ Ιλαρίωνα με τον Πρόεδρο της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας Munib A. Younan


Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος, ευρισκόμενος σε επίσκεψη εργασίας στους Αγίους Τόπους, πραγματοποιήσε συνάντηση, στις 5 Αυγούστου 2011 στους χώρους της Ρωσικής Πνευματικής Ιεραποστολής στην Ιερουσαλήμ, με τον Πρόεδρο της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας Επίσκοπο Munib A. Younan και το Διευθυντή του Γραφείου Οικουμενικών και Διεθνών Σχέσεων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Άρη Σιρβανιάν.
Συζητήθηκαν η θέση των χριστιανών σε διάφορες χώρες της περιοχής της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, προοπτικές καταθέσεως μιας κοινής μαρτυρίας των ευαγγελικών αξιών, η κατάσταση της διομολογιακής και διαθρησκειακής ειρήνης, το ειρηνευτικό έργο των Εκκλησιών και θρησκευτικών σωματείων και η συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και τα επίκαιρα θέματα της σύγχρονης εποχής. Ειδικά, ο Επίσκοπος Munib A. Younan και ο Αρχιεπίσκοπος Άρης Σιρβανιάν ενημέρωσαν για τη συμμετοχή των Εκκλησιών στην παλαιστίνο-ισραηλινή ειρηνευτική διευθέτηση καθώς και για τη συνεισφορά τους στην καλλιέργια της παιδείας σε πνεύμα ειρήνης και το έργο για το σχέδιο του Συντάγματος του Παλαιστινιακού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας εξέθεσε τον προβληματισμό της Ρωσικής Εκκλησίας για τη θέση των χριστιανών σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής, και παρέδωσε στους συνομιλητές το κείμενο της ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων της χριστιανοφοβίας ανά τον κόσμο, μετφρασμένο σε διάφορες γλώσσες.

Επίσης ανάμεσα στα θέματα που θίχθηκαν κατά τη συζήτηση ήταν και η κατάσταση του διαλόγου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας με τις Ευαγγελικές Λουθηρανικές Εκκλησίες.

Η Παγκόσμιος Λουθηρανική Ομοσπονδία, η οποία ιδρύθηκε το έτος 1949 με βάση της υφιστάμενης από το 1923 Παγκοσμίου Λουθηρανικής Συνελεύσεως, ενώνει περίπου 90 % Λουθηρανούς σε όλο τον κόσμο. Ασχολείται βασικά με τη θεολογία, τις διαχριστιανικές επαφές και την ανθρωπιστική αποστολή παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή την Ομοσπονδία απαρτίζούν 145 «Εκκλησίες» από 79 χώρες, οι οποίες εκπροσωπούν 70 εκατομμύρια πιστούς. Ο Επίσκοπος Younan είναι μέλος της Διεθνούς Χριστιανικής Επιτροπής Ιεροσολύμων. Πρόεδρος της Παγκοσμίου Λουθηρανικής Ομοσπονδίας εξελέγη τον Ιούλιο 2010.

Митрополит Волоколамский Иларион встретился с президентом Всемирной лютеранской федерации Мунибом Юнаном и архиепископом Армянской Апостольской Церкви Арисом Ширваняном & mospat & moskva


ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ