ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Διαθρησκειακό Συνέδριο στη Σόφια (3-4 Αυγούστου 2011)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA - Отдел внешних церковных связей РПЦ KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA - Отдел внешних церковных связей РПЦ KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA - Отдел внешних церковных связей РПЦ KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA - Отдел внешних церковных связей РПЦ KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA - Отдел внешних церковных связей РПЦ
Фото: www.mospat

Διαθρησκειακό Συνέδριο με θέμα «Θρησκεία για το καλό των ανθρώπων» πραγματοποιήθηκε από 3-4 Αυγούστου 2011 στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Στην τελετή έναρξης του Φόρουμ παρέστησαν αρχιερείς και κληρικοί των Ορθοδόξων Εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως, Ρωσίας, Γεωργίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Ελλάδας καθώς και της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων Βουλγαρίας, Τουρκίας και Ιουδαϊκών κοινοτήτων Ισραήλ και Βουλγαρίας.

Χαιρετηστήριο μήνυμα στους συνέδρους απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Χαιρετηστήιο μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας Μαξίμου στους μετόχους ανεγνώσθη από τον Μητροπολίτη Βάρνας και Βελίκι-Πρεσλάβ Κύριλλο, ένα από τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου.

Στέλεχος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ (Πατριαρχείο Μόσχας) επί των υποθέσεων εξωτερικού διάκονος Δημήτριος Σαφόνωφ ανέγνωσε Μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αρχιμουφτής της Βουλγαρίας Μουσταφά Αλίς Χαντζί και ο Αρχιραββίνος του Τελ Αβίβ Ισραέλ Μεΐρ Λάου.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου ο Μητροπολίτης Βάρνας και Βελικι-Πρεσλάβ Κύριλλος παρουσίασε ομιλία, όπου ειδικά τόνισε την ανάγκη της διαδασκαλίας στα βουλγαρικά σχολεία του θρησκευτικού πολιτισμού για τη διατήρηση στη χώρα της θρησκευτικής και εθνικής ειρήνης.

Ο διάκονος Δημήτριος Σαφόνωφ στην εισήγησή του υπογράμμισε τη σημασία, την οποία δίνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο διαθρησκειακό διάλογο και τις προοπτκές της αναπτύξεώς του.

Επίσης ομιλίες παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδας, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου, ο Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Αρχιμανδρίτης Άνθιμος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, ο Αρχιμανδρίτης Αμπγκάρ εκπρόσωπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας στη Βουλγαρία.

Επίσης μίλησαν και εκπρόσωποι της Ισλαμικής κοινότητας Ρωσίας, Βουλγαρίας, Τουρκίας και Κροατίας.

Στο τελικό ανακοινωθέν του Συνεδρίου αναφέρεται: «Όλοι μαζί θα θέλαμε να απευθύνουμε την έκκλησή μας σε όλους τους ανθρώπους να δείξουν υπομονή, αλληλοκατανόηση, σεβασμό και ειρήνη».

Σύμφωνα με την απόφαση των συνέδρων το επόμενο Διαθρησκειακό Συνέδριο θα διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2012 στη βουλγαρική πόλη της Βάρνας.

В Софии прошла Международная межрелигиозная конференция «Религия в служении человека»- mospat- moskva

http://paper.standartnews.com/en/article.php?d=2011-08-03&article=36929-


ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ