ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΠΑΤΜΟΥ ΔΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ 2007-2009


Στα βίντεο, που είναι τραβηγμένα (το 2007 και το 2009 δείτε τα
ΕΔΩ)

στην Πάτμο εμφανίζονται "Ορθόδοξοι κληρικοί" (έτσι εμφανίζονται να είναι) να συλλειτουργούν και να ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ μαζί με Ρωμαιοκαθολικούς.



Ως γνωστό η συμπροσευχή με αιρετικούς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.
Εδώ λοιπόν δεν έχουμε απλά συμπροσευχή αλλά ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ. Στη 2η φωτογραφία ο "ιερέας" ποτίζει τον "Άρτο" μέσα στο Άγιο Ποτήριο όπως κάνουν οι Καθολικοί:

Ένας ακόμη καθολικός ιερομόναχος προσέρχεται να μεταλάβει (διακρίνεται η κουκούλα πίσω από το άμφιο): Στην φωτογραφία που ακολουθεί ιερείς μεταλαμβάνουν πιστούς (μερικοί πιστοί -στο βίντεο- κάνουν το σημείο του σταυρού ως Καθολικοί): Προσέξτε ότι ο ένας άλλος "ιερέας" δεν έχει γενειάδα και είναι ντυμένος καθολικός Ψαλμωδίες "προτεσταντικού τύπου" εναλλάσσονται με αγγλικούς ή βυζαντινούς ύμνους. Προβληματιστήκαμε έντονα. Πριν τα αναρτήσουμε και εμείς θεωρήσαμε αυτονόητο ότι έπρεπε να ακούσουμε και την άλλη μεριά. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Πατριαρχική Εξαρχεία Πάτμου (οι οποίοι εκπροσωπούν το Οικουμενικο Πατριαρχείο στο νησί της Πάτμου) και ζητήσαμε τόσο τηλεφωνικά όσο και ΕΓΓΡΑΦΩΣ την απάντησή τους.
Διαβάστε τώρα και την ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι ιερείς που εμφανίζονται ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι ιερείς. Είναι ΟΥΝΙΤΕΣ (οι οποίοι ακολουθούν μεν το τυπικό, ντύνονται με άμφια Ορθοδόξων και τελούν τη Θεία λατρεία όπως και οι Ορθόδοξοι αλλά μνημονεύουν τον Πάπα και δεν σχετίζονται με την Ορθόδοξη Εκκλησία). Η Ουνία ήταν ο ΥΠΟΥΛΟΣ τρόπος του ΠΑΠΑ να αλώσει ολόκληρους λαούς (αφού δεν μποροούσαν να γίνουν αποδεκτοί ως Καθολικοί, άλλαξαν -κυριολεκτικά- την εμφανισή τους). Η Ουνία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ΔΡΑ στα Ορθόδοξα κράτη (Ρωσσία, Ουκρανία κλπ). Ακόμη και στην Βόρειο Ήπειρο είχαμε συναντήσει (το 1994) Ιταλό Ουνίτη ιερέα (στο χωριό Σβερνέτσι, πλησίον της Άρτας Αυλώνας). Διαβάστε την γραπτή απάντηση που πήραμε από την Πατριαρχική Εξαρχεία Πάτμου και που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την ΑΠΑΤΗ:

«Αξιότιμε,
Τα βίντεο που αποστείλατε καταγράφουν στιγμιότυπα τελετής Ουνιτών στον περίβολο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης.
Δεδομένου ότι το Ιερό Σπήλαιο αποτελεί Ορθόδοξο Ναό, δισυπόστατο (μαζί με το παρεκκλήσι της Αγίας Άννης) δεν επιτρέπεται καμία ιεροπραξία, ή προσευχή, πλην της Ορθόδοξης Λατρευτικής Πράξης.
Ως εκ τούτου είναι συνήθης πρακτική ετεροδόξων ομολογιών να τελούν τελετές και ιεροπραξίες στον εξωτερικό περίβολο χώρο του Ιερού Σπηλαίου αφενός γιατί τους απαγορεύεται εντός και αφετέρου γιατί ο χώρος –έστω και ο εξωτερικός- τους βοηθά στην καλλιέργεια εντυπώσεων.
Αναφορικά με την Ουνία είναι μέρος της Καθολικής Εκκλησίας. Το όνομα προέρχεται από το λατινικό unio (ένωση) γιατί εξωτερικά έχουν τη Θεωρία Ορθοδόξων που έχουν ενωθεί με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «Ελληνόρρυθμοι». Την εποχή της Τουρκοκρατίας η εξάπλωση τους στους υποδούλους Έλληνες ήταν μεγάλη. Σε μεγάλο βαθμό στο φαινόμενο αυτό οφειλόταν η έντονη πολεμική του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κατά των «Παπικών». Από τις αρχές του ’90 με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και εώς σήμερα το φαινόμενο αυτό συνεχίζει να καρκινοβατεί στην Σλαβική Ορθοδοξία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε Ορθοδόξους διαδικτυακούς τόπους, με προτίμηση αυτούς που έχουν σύνδεση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή την Εκκλησία της Ελλάδος (εφόσον αναζητάτε ελληνόφωνους συνδέσμους).
Εκ της Γραμματείας της Ιεράς Μονής Πάτμου»
Τα στοιχεία επικοινωνία της Μονής (για όποιον θέλει να επιβεβαιώσει τα παραπάνω) είναι: Ιστοσελίδα: www.patmosmonastery.gr e-mail: moni@12net.gr τηλ: 22470-31223, Fax: 22470-31381

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ