ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Επίτιμος δημότης της Καβάλας ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος πραγματοποιεί από την Τετάρτη επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Είναι η πρώτη επίσκεψη προκαθημένου της Ορθοδοξίας μετά την ιστορική επίσκεψη που πραγματοποίησε το 1963 ο Πατριάρχης Αθηναγόρας.

Εν το μεταξυ, Μόλις ο Πατριάρχης έφτασε στην πλατεία, ξαφνικά ένας μεσήλικας άνδρας άρχισε να φωνάζει προς το μέρος του, "οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν σε υποδέχονται, είσαι αιρετικός". Αμέσως επενέβη ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής και επιχείρησε να τον απομακρύνει από τον χώρο, κάτι που έγινε με τη βοήθεια των ανδρών της αστυνομίας. Ο Πατριάρχης αντιμετώπισε το γεγονός με ψυχραιμία και μ' ένα διακριτικό χαμόγελο.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στο Δημαρχείο της Καβάλας που στεγάζεται σ’ ένα παλαιό αρχοντικό που θυμίζει το κάστρο της πόλης. Τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ακολούθησε σύντομη συνάντηση, παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου Ευσεβίου, αντιπροέδρου της ΔΙΣ και του επιχωρίου Μητροπολίτη Φιλίππων Προκοπίου, στο γραφείο του Δημάρχου.





ΑΠΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ