ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Η Πρεσβεία της Ινδονησίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσε χθες Τρίτη 12 Απριλίου 2011 στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα, ημερίδα διαπολιτισμικού και διαθρησκειακού διαλόγου.
Στόχος της εκδήλωσης να τονωθεί ο αμοιβαίος σεβασμός και η αλληλοκατανόηση. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και μίλησαν ακαδημαϊκοί και θρησκευτικοί λειτουργοί διαφόρων θρησκειών και δογμάτων, οι οποίοι κατέθεσαν την αναγκαιότητα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας που οδηγεί στην αρμονική συνύπαρξη των λαών.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμούς απηύθυναν: ο πρέσβης της Ινδονησίας Ahmad Rusdi ο Ευάγγελος Δαμιανάκης, Υπεύθυνος θρησκευτικών και εκκλησιαστικών ζητημάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Γ.Γ. του υπουργείου Θρησκευτικών ζητημάτων της Ινδονησίας Dr. Bahrul Hayat και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Το πρώτο μέρος είχε ως θέμα:

Θέτοντας τα ερωτήματα του Διαθρησκειακού Διαλόγου: Η οπτική της Ινδονησίας και της Ελλάδας.

Ομιλητές από την Ινδονησία ήταν ο Dr. Komaruddin Hidayat, πρύτανης του Ισλαμικού Πανεπιστημίου Syarif Hidayatullah (Τζακάρτα) και ο Dr. I Made Titib, πρύτανης του Ινστιτούτου Hindu Dharma, Denpasar.

Από την Ελλάδα μίλησαν: η καθηγήτρια Αννα Τριανταφυλλίδου, ερευνήτρια ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης, Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών του Βόλου. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαχρήστου.


Στο δεύτερο μέρος το θέμα ήταν:

Ο ρόλος των θρησκευτικών κοινοτήτων στην προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και ειρήνης: Αναγνωρίζοντας τους κοινούς τόπους.

Ομιλητές από την Ινδονησία ήταν οι: Αιδεσιμότατη Dr. Margaretha Maria Hendriks-Ririmasse, Χριστιανικό Πανεπιστήμιο της Ινδονησίας, Ambon, Moluccan Islands και Adolfina Kaomesakh, MTH, MHUM, Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας.

Από την Ελλάδα μίλησαν: ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος, η Δρ. Αγγελική Ζιάκα, Λέκτορας ΑΠΘ Ιστορία των Θρησκειών, δόκτορας Marc Bloch University of Strasbourg και ο Δρ. Γεράσιμος Μακρής, Αν. καθηγητής / πρόεδρος τουτμήματος κοινωνικής ανθρωπολογίας του Παντείου.

Συντονιστής ήταν ο Dr. J.B. Heru Prakosa, SJ, Λέκτορας του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας Sanata Dharma, Yogyakarta.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ