ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την επικείμενη συνάντησή του με τον Πάπα

Συνάντηση με τον Πάπα της Ρώμης Βενέδικτο ΙΣΤ’, με επίκεντρο θέματα που απασχολούν την Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και την Ορθοδοξία και όλον το Χριστιανισμό, θα έχει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος αναχωρεί την ερχόμενη Κυριακή για την ιταλική πρωτεύουσα.

Σε σημερινές του δηλώσεις σχετικά με την επίσκεψη, δήλωσε ότι «την προσεχή Κυριακή αναχωρώ για τη Ρώμη. Εχω ζητήσει από τον Πάπα μια συνάντηση που ευγενώς μου παραχωρήθηκε και τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συναντηθούμε για θέματα που απασχολούν την Εκκλησία της Κύπρου αλλά και την Ορθοδοξία και όλον το Χριστιανισμό».

«Είναι αρκετά τα θέματα που θα συζητήσουμε και πιστεύω ότι θα έχουμε μια θετική εικόνα τόσο για τη Εκκλησία μας όσο και για το Χριστιανισμό γενικότερα», σημείωσε, και πρόσθεσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό θα έχει και συνάντηση «με το νέο Καρδινάλιο που διαδέχθηκε τον Κάσπερ, ο οποίος ήτο υπεύθυνος για το διάλογο». "Ήδη", συνέχισε, "μπήκαμε στον αιώνα των διαλόγων, ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των διαλόγων. Πρέπει να υπάρχει διάλογος, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε διάλογο με όλους, και με τους Χριστιανούς και με τους Μουσουλμάνους και με όλον τον κόσμο για να φτάσουμε σε καλύτερες ημέρες, να γνωρίσει ο ένας τον άλλον, να αγαπήσει ο ένας τον άλλο γιατί αυτό είναι και το θέλημα του Θεού», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ