ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας έδωσε διάλεξη στο Ρ/Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής

Στις 9 Φεβρουαρίου 2011 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας επισκέφθηκε το Ρωμαιοκαθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, το οποίο ευρίσκεται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Ουάσιγκτον.

Στο γραφείο του Πρύτανη ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ με τη συνοδεία του έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ουάσιγκτον Ντόναλντ Ουέρλ και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Τζόν Γάρβεϊ.

Στη συνέχεια στην αίθουσα Κόλντουελ-χολ ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας έδωσε διάλεξη με θέμα τη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και τη θρησκευτική πίστη. Μετά το πέρας της διαλέξεως οι ακροατές έθεσαν ερωτήσεις στον Ιεράρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στο Πανεπιστήμιο ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας προσέφερε στο εκπαιδευτικό ίδρυμα μια εικόνα της Παναγίας «Οδηγήτριας».

Να αναφερθεί ότι το Ρωμαιοκαθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βόρειας Αμερικής, όπου σπουδάζουν περισσότεροι από επτά χιλιάδες φοιτητές.

(ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ