ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2/1/2011

Μιλώντας στο αρχονταρίκι του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 2/1/2011, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης απηύθυνε έκκληση προς τους αρχιερείς να μην αρκούνται σε λόγια εναντίον του οικουμενισμού αλλά να ζητήσουν την απόχώρησή μας από το ΠΣΕ και το Διάλογο με τους Παπικούς. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μορφές σαν τον επίσκοπο Αρτέμιο, τον διωκόμενο, τον αγωνιστή έχουμε ανάγκη, μορφές προφητικές. Ο Αρτέμιος έστειλε επιστολές προς όλους του Αρχιερείς.
Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου και την παράκλησή μου προς τους Αρχιερείς ότι αντί να σιωπούν μπροστά στο φαινόμενο του Αρτεμίου –δεν ακούσαμε κανέναν να μιλάει – θα πρέπει να τον μιμηθούν και να μην περιορίζονται μόνο στα λόγια εναντίον του οικουμενισμού. Δεν είναι πολλοί οι αντιοικουμενιστές αλλά και αυτοί οι αντιοικουμενιστές που υπάρχουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα.... Και όπως έκανε ο Αρτέμιος, να ζητήσουν την αποχώρησή μας από το ΠΣΕ, να σταματήσουμε επιτέλους τη συμμετοχή μας, και να σταματήσει και ο Διάλογος με τους Παπικούς. Γι’ αυτό διώκεται ο Αρτέμιος, μαζί με τον πατριωτισμό του στο Κόσσοβο. Τον έδιωξαν από το Κόσσοβο για να μείνει το πεδίο ελεύθερο εκεί για να κάνουν ότι θέλουν οι Αλβανοί και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ. Για τους δύο αυτούς λόγους, το έχει πει. Για την πατρίδα μου το Κόσσοβο, που είναι η Ακρόπολις της Σερβίας και για τον οικουμενισμό. Γι’ αυτό και στη Σερβία έχουμε αυτές τις καταλήξεις, γιατί η Ιεραρχία εκεί έχει αλλάξει προοπτική και είναι και αυτή φιλοοικουμενιστική.

Ο Αρτέμιος ακολουθεί στάση πατερική, τη στάση του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και λέει ορθώς ότι αυτός είναι ο κανονικός επίσκοπος του Κοσσόβου. Δεν κάνει αυτός το σχίσμα. Αυτοί που τον εδίωξαν και τον καθήρεσαν προκαλούν το σχίσμα. Δεν μιλάει κανένας από τους δικούς μας. Όπως τότε επί Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου δεν μιλούσε κανένας. Και εδιώκοντο οι Ιωαννίτες και η διακόνισσα Ολυμπιάδα, η οποία πέθανε από τη μελαγχολία, από την κατάθλιψη γιατί έδιωξαν τον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο αδίκως. Έτσι διώκουν και τον επίσκοπο Αρτέμιο τώρα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 2/1/2011 from johncriket on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ