ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!


Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος ευρίσκεται στην Εσθονία με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, συναντήθηκε με τον Επικεφαλής της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Εσθονίας Αρχιεπίσκοπο Ανδρές Πυντέρ. Το παράδοξο όμως ποιο είναι; Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τόνισε συγκεκριμένα: <<Εκτιμούμε ψηλά την ασυμβίβαστη θέση των Λουθηρανικών εκκλησιών των Βαλτικών χωρών, οι οποίες τάσσονται αποφασιστικά ενάντια στο φιλελευθερισμό των χριστιανικών αξιών>>. Διατί; Διότι <<Γνωρίζουμε το κείμενο του 2006, όπου καταδικάζονται οι αποφάσεις της Εκκλησίας της Σουηδίας να ευλογήσει τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις>>!!! (Σ.Σ. Βεβαίως και δεν συμφωνούμε δια τους γάμους των ομοφυλοφίλων). Και συνεχίζει <<όπου οι Λουθηρανοί Επίσκοποι υποδεικνύουν τον κίνδυνο αυτών των καινοτομιών, δια των οποίων «οι χριστιανοί αλλοτριώνονται από την Εκκλησία>>!!!

Η παραφροσύνη σε όλο της το μεγαλείο!!! Θεωρούν ως καινοτομία τους γάμους των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι κατατάσσονται εις τα ΗΘΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ αμαρτήματα, αλλά δεν τους απασχολούν τα ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ τα οποία είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, και εις τα οποία οι Λουθηρανοί έχουν εκπέσει εδω και εκατονταετίες! Οι Χριστιανοί αλλοτριώνονται απο τις ΗΘΙΚΑΣ καινοτομίας (όπως λέγουν οι ίδιοι) αλλά διά τάς ΔΟΓΜΑΤΙΚΑΣ Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Τι μας λέγει ο άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης;


<<Ο Λουθηρανισμός, καλυπτόμενος υπό το όνομα της Χριστιανικής Πίστεως, είναι στην πραγματικότητα άρνησις της Πίστεως. Απορρίπτοντας τις νηστείες και το μοναχισμό η την εν παρθενία ζωή την αφιερωμένη αποκλειστικά στην υπηρεσία του Θεού, παραδίδεται στην φιληδονία. Είναι παράδοσις στην ψευδώνυμο ανθρωπίνη λογική με τις φιλοσοφικές της ασυναρτησίες και την θεοποίησή της, άρνησις της θείας αυθεντίας των Οικουμενικών Συνόδων και των Αγίων Πατέρων, αυθαίρετη συνάθροισις υπό το όνομα της κεκαθαρμένης, μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας>> (Αποσπάσμα από το άρθρο του A. VLADIMIROV στο περ/κό Τσερκόβναγια Ζϊζν, τ. 1-2, 1994).

Είναι σαν να μας λένε <<εμείς είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας εις τον πόλεμο κατά τας διαφόρους καινοτομίας, αλλά τα δογματικά ζητήματα δεν είναι δα και τόσο σοβαρά· (και ακόμα) δεν αποτελούν (τα δογματικά ζητήματα) σοβαράς καινοτομίας>> (σημείωση δική μας). Το πλήρες κείμενο ἐχει ως εξής

<<Στις 13 Σεπτεμβρίου 2010 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος ευρίσκεται στην Εσθονία με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, συναντήθηκε με τον Επικεφαλής της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Εσθονίας Αρχιεπίσκοπο Ανδρές Πυντέρ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Εσθονίας, επίσης συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Κορνίλιος, ο βοηθός του Προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Δημήτριος Αγκιέγιεφ, ο ιδιαίτερος γραμματέας του Προέδρου του ΤΕΕΣ ιεροδιάκονος Ιωάννης Κοπεϊκιν, ο ιδιαίτερος γραμματέας του Μητροπολίτη Κορνίλιου πρωθιερέας Τοόμας Χιρβόγια, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκκλησιών της Εσθονίας Επίσκοπος Αϊναρ Σοόνε, οι πάστορες Ούρμας Βιίλμα, Πεέτερ Κάλντουρ και Άρχο Τούχκρου.

Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας τόνισε συγκεκριμένα:

«Εκτιμούμε ψηλά την ασυμβίβαστη θέση των Λουθηρανικών εκκλησιών των Βαλτικών χωρών, οι οποίες τάσσονται αποφασιστικά ενάντια στο φιλελευθερισμό των χριστιανικών αξιών. Γνωρίζουμε το κείμενο του 2006, όπου καταδικάζονται οι αποφάσεις της Εκκλησίας της Σουηδίας να ευλογήσει τις ομοφυλοφιλικές ενώσεις. Επίσης γνωρίζοντας και τα αποτελέσματα της συνάντησης των Αρχηγών των Λουθηρανικών Εκκλησιών της Εσθονίας, της Λεττονίας και της Λιθουανίας το Νοέμβριο 2008, συμμεριζόμαστε τη θέση, η οποία καταγράφεται στο τελικό κείμενο, όπου οι Λουθηρανοί Επίσκοποι υποδεικνύουν τον κίνδυνο αυτών των καινοτομιών, δια των οποίων «οι χριστιανοί αλλοτριώνονται από την Εκκλησία».

Χαιρόμαστε που οι εκπρόσωποι της εκκλησίας σας συμμετέχουν ενεργά στο έργο της Χριστιανικής Διομολογιακής Συμβουλευτική Επιτροπής (ΧΔΣΕ) και κατά το παρόν διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών της στο κοινό κοινωνικό έργο».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Πύντερ προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα στα εγκαίνια του Ναού του Αγίου Γιαν στην Αγία Πετρούπολη στις 20 Φεβρουαρίου 2011.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης στα γραφεία της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Εσθονίας ο Αρχιεπίσκοπος Πύντερ προσέφερε στον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα το κείμενο της ευλογίας του Ααρών στα Εσθονικά, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από ένα σύγχρονο καλλιγράφο. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ από την πλευρά του επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο μια εικόνα του Σωτήρα μας, αγιογραφημένη στα εργαστήρια του Πατριαρχείου Μόσχας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας με τη συνοδεία αυτού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Καθεδρικού Ναού της Ταλλίνης, όπου θαύμασαν ιστορικά μνημεία. Η Εκκλησία χτίστηκε το 13 αιώνα πάνω στο λόφο Τοομπέα. Μέσα στο Ναό σώζονται τάφοι που χρονολογούνται στο 13-19 αι., ανάμεσά τους και ο τάφος του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου ναυάρχου Κρουζενστέρν (1770 – 1846)>>. (http://www.mospat.ru/gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ