ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο Πάπας επικροτεί την πατριαρχικήν εγκύκλιον

του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου

Στα πλαίσια του φαναριώτικου φιλοπαπισμού έχει καθιερωθεί η ανταλλαγή αντιπροσώπων Φαναρίου και Βατικανού κατά τον εορτασμό της μνήμης του Αποστόλου Ανδρέου στην Κωνσταντινούπολη και του Αποστόλου Πέτρου στο Βατικανό. Η πατριαρχική αντιπροσωπεία που εστάλη εφέτος στο Βατικανό για τη μνήμη του Αποστόλου Πέτρου αποτελούνταν από τον Μητροπολίτη Σασίμων Γεννάδιο, γραμματέα της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου και αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, τον Επίσκοπο Αριανζού Βαρθολομαίο, βοηθό επίσκοπο της Μητροπόλεως Γερμανίας και το διάκονο Θεόδωρο Μεϊμάρη από το Πατριαρχείο......
Απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία αυτή ο Πάπας Βενέδικτος είπε μεταξύ άλλων: «Για μένα είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι (ενν. για την πορεία του Θεολογικού Διαλόγου) ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως μοιράζονται την σταθερή πεποίθησή μας για τη σημασία αυτού του διαλόγου, όπως άλλωστε ξεκάθαρα σημείωσε ο Αγιότατος (ενν. Πατριάρχης) στην Πατριαρχική και Συνοδική Εγκύκλιο που απέστειλε με την ευκαιρία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την 21η Φεβρουαρίου 2010».
Πράγματι λίαν εύφρανε τους κακοδόξους παπικούς η πατριαρχική εγκύκλιος. Τη στιγμή που πολλοί Ορθόδοξοι κληρικοί και θεολόγοι ήλεγξαν το οικουμενιστικό περιεχόμενο της εγκυκλίου αυτής {1} ήρθε ο Πάπας για να εκφράσει την απόλυτη συμφωνία του με όσα ο Πατριάρχης πρεσβεύει περί των Διαλόγων. Το Φανάρι απομακρύνεται από την πατερική ορθόδοξη παράδοση και πλησιάζει αγαλλομένω ποδί προς τις αγκάλες του Πάπα. Και ο «πνευματικός πατήρ» του Βατικανού, ο Πάπας ανοίγει τις αγκάλες του για να υποδεχθεί με χαρά και αγαλλίαση τους υποκλινόμενους απέναντί του.
Η παπική αναφορά στην πατριαρχική εγκύκλιο φανέρωσε με τρόπο διαυγέστατο ότι ο φαναριώτικος οικουμενισμός εξυπηρετεί απόλυτα τα σχέδια του Βατικανού για παγχριστιανική και παγκόσμια κυριαρχία του Πάπα. Είναι δε βέβαιον πως οι καρδινάλιοι του Βατικανού κρυφά χαμογελούν διαβάζοντας τις εκτοξευόμενες κατά των αντιοικουμενιστών πατριαρχικές απειλές.
Τελικά το Φανάρι μετά από την οικουμενιστική πορεία αρκετών ετών φαίνεται να οδηγείται ενώπιον του διλήμματος μεταξύ του φιλοπαπισμού ή της αγάπης για την Ορθοδοξία. Και τουλάχιστον η πατριαρχική εγκύκλιος για την Κυριακή της Ορθοδοξίας (!) απεδείχθη φιλοπαπική μάλλον ή φιλορθόδοξος. Πως λοιπόν ο Πάπας να μη μιλήσει για «μεγάλη χαρά, ειλικρινή αγάπη και βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης» υποδεχόμενος τους αντιπροσώπους του στο Βατικανό;
_____________________________
Σημ:1. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε:
α) Περιοδικόν «Ο Σωτήρ», Η Πατριαρχική εγκύκλιος της Κυριακής της Ορθοδοξίας (τεύχη 2000 της 1ης/5 και 2001 της 15ης/5/2010)
β) Χρήστου Λιβανού, Έλεγχος προκλητικής και εμπρηστικής εγκυκλίου του Φαναρίου («Ορθόδοξος Τύπος», 26/3, 2/4, 16/4, 23/4 και 30/4/2010)
γ) Ιωάννη Τάτση, «Φαναριώτικη Ορθοδοξία» («Ορθόδοξος Τύπος», 26/2/2010)

Ορθόδοξος Τύπος, 16/7/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ