ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ


























ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥΣ!


ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==========


Με τις σημερινές οικουμενιστικές ασχημίες στην Αρχιεπισκοπή ο Πάπας έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και άλλους έντεκα Κυπρίους Ιεράρχες ως ο διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου και ως ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης. Οι πιστοί κοντεύουν κυριολεκτικά να χάσουν τα λογικά τους με τη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των πνευματικών τους πατέρων. Πρόκειται για εντελώς αλλόκοτη συμπεριφορά που μόνο τιμή δεν περιποιεί στους ιδίους ή στην Εκκλησία μας.


“ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ”

______________


Οι πλείστοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου ούτε συνειδητοί οικουμενιστές είναι, ούτε συνειδητοί αντιοικουμενιστές. Ούτε παραδοσιακοί, ούτε νεωτεριστές. Τη μια μέρα εξαπολύουν εγκύκλιο με την οποία χαρακτηρίζουν τον Παπισμό αίρεση. Την επομένη, όμως, ο Αρχιεπίσκοπος δίνει συνέντευξη και ισχυρίζεται ότι όλοι οι Πρωθιεράρχες της Ορθοδοξίας δήθεν αναγνωρίζουν τον Πάπα επίσκοπο!!! της “πρεσβυτέρας Ρώμης” και διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου!!! και αποκαλεί τον Παπισμό Εκκλησία!!!


ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

___________________


Ξαφνικά, όμως, τη μεθεπομένη αποφασίζουν συνοδικά ότι η εγκύκλιος που αναφέρει ότι ο Παπισμός είναι αίρεση πρέπει να ξαναδιαβαστεί στους ιερούς ναούς της μεγαλονήσου!!! Και αυτή η εγκύκλιος υπογράφεται από ΟΛΟΥΣ ανεξαίρετα τους συνοδικούς. Και όποιος αντέχει να μη χάσει τα λογικά του!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

___________


Αλλά δεν τελειώνει εδώ η κυριολεκτικά τραγελαφική ιστορία. Ο Αρχιεπίσκοπος που έστειλε εγκύκλιο με τους άλλους συνοδικούς και είπε στους πιστούς ότι ο Πάπας είναι αιρετικός έστειλε στον Πάπα επιστολή και τον προσκαλεί στην Κύπρο ως “επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης” και ως “διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου”!!!


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

__________


Ο Αγιος Πάφου δηλώνει ότι οι διαφορές μας με τους αιρετικούς, όπως ορθά τους αποκαλεί Παπικούς, είναι μεγάλες και ο Θεός ξέρει πότε και αν θα προχωρήσουν οι διάλογοι. Δεν είχε, όμως, καμιά δυσκολία να υποδεχθεί και να συμπροσευχηθεί με τον Πάπα παρόλον ότι ο Πάπας Βενέδικτος δεν δίστασε να διευκρινίσει, άμα τη αφίξει του στην Κύπρο, ότι επισκέπτεται την Κύπρο ως ο διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου!!! (Προσέξτε! Οχι ως αρχηγός του κράτους του Βατικανού που δέχτηκε πρόσκληση από τον πρόεδρο Χριστόφια, όπως ορισμένοι μας παραμύθιαζαν).


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΙΟΥ

____________


Ο Αγιος Κιτίου πρωτοστάτησε στην καταδίκη της συμφωνίας του Μπαλαμάντ. Απολύτως προς τιμή του φυσικά. Τώρα, όμως, συμπροσεύχεται με τον Πάπα λες και είναι ο επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης και ως εάν ο Παπισμός είναι αδελφή Εκκλησία και όχι αίρεση. Με άλλα λόγια: Συμπεριφέρθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας του Μπαλαμάντ!!! την οποία ο ίδιος πρωτοστάτησε για να καταδικαστεί!!!


Ο ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ

__________


Πώς μπόρεσε ο Αγιος Μόρφου όχι απλά να υποδεχθεί τον Πάπα στην Αρχιεπισκοπή αλλά και να παρακαθήσει όπως και οι υπόλοιποι έντεκα αρχιερείς σε τράπεζα που ευλόγησε (γράφε μαγάρισε) ο αιρεσιάρχης της Ρώμης; Λησμόνησε ότι ο Πάπας ισχυρίζεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει έλλειμμα πίστεως επειδή δεν αποδέχεται τις κακοδοξίες του; Δεν σκέφτηκε, αν μη τι άλλο, την άφατη θλίψη του Γέροντά του π. Ιάκωβου Τσαλίκη που έβλεπε, από τα θεωρεία της αιωνιότητας, με αποτροπιασμό τον Πάπα να “ευλογεί” την τράπεζαν της Ιεζάβελ, που παρεκάθησε;


Ο ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

____________


Τον Πάπα, δυστυχώς υπεδέχθη, και ο επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, κληρικός με πλουσιότατη αντιαιρετική δράση. Δεν συνειδητοποιεί ότι με το δουλικό φρόνημα που έδειξε προς τον αιρεσιάρχη της Ρώμης εξευτέλισε το επισκοπικό του αξίωμα, ότι εξανέμισε την αξιοπιστία του και ότι αμαύρωσε τους αγώνες του εναντίον των αιρέσεων; Αδικα πήρε τα εύσημα του Αγίου Πειραιώς που ήλπιζε ότι θα τηρούσε ορθόδοξη στάση;


Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΙ Ο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

__________


Ο Αγιος Λεμεσού διακήρυξε urbi et orbi, με την πολύκροτή του συνέντευξη, ότι ο Πάπας είναι αιρετικός. Δήλωσε μάλιστα, σε ιερατικό συνέδριο, ότι προτιμά να χάσει το θρόνο του παρά να παρευρεθεί στην υποδοχή του Πάπα. Σπεύσαμε όλοι (ο συντάκτης του άρθρου πρώτος και καλύτερος) να τον επαινέσουμε με τα πιο κολακευτικά λόγια. Ο ίδιος, όμως, επέλεξε να μας απογοητεύσει οικτρά! Ο πνευματικός αυτού υιός, “ον εφίλει”, επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, παρά τις επισημάνσεις και τις προειδοποιήσεις που έγινε αποδέκτης, όχι μόνον υποδέχθηκε και συμπροσευχήθηκε με τον αιρεσιάρχη στην Αρχιεπισκοπή αλλά έσπευσε αγαλλομένω ποδί στην Πάφο για να καλωσορίσει και να συμπροσευχηθεί με τον Πάπα.


Δύο τινά συμβαίνουν: Είτε ο Αγιος Νεαπόλεως ενήργησε ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τις εντολές του Γέροντά του, είτε υπάρχει συμπαιγνία οι μεν να το παίξουν Μάρκοι Εφέσου Ευγενικοί και ο άλλος Βησσαρίωνας! Αν υπάρχει συμπαιγνία εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα παιγνίδια “εν ου παικτοίς”. Αν, όμως, πρόκειται για ανυπακοή του Νεαπόλεως Πορφύριου, τότε στον Αγιο Λεμεσού εναπόκειται να δώσει δημόσιες διευκρινήσεις, επειδή έχουμε να κάνουμε με ανυπακοή σε θέμα πίστεως που εκδηλώθηκε δημόσια και όχι για κάτι που αφορά την προσωπική ζωή του Θεοφιλέστατου.


Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

______________


Είναι η ώρα να ομολογήσουμε μια πικρή αλήθεια. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των Εκκλησιών Ελλάδας και Κύπρου. Στην Εκκλησία της Ελλάδας γνωρίζουμε λίγο-πολύ πού ανήκει ο καθένας. Οι άνθρωποι διακρίνονται από μια συνέπεια. Αν είναι παραδοσιακοί το ξέρεις. Οταν γράφει ο Ναυπάκτου, ο π. Θεόδωρος Ζήσης, ο π. Γεώργιος Μεταλληνός, ο π. Σαράντης, ο π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, ο π. Γεώργιος Καψάνης, ο κ. Τσελεγγίδης, ο Ρωμανίδης, ο Καρμίρης, ο Φλωρίνης Αυγουστίνος, ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος κτλ. ξέρεις ότι πιστεύουν και εννοούν ΑΠΟΛΥΤΑ αυτό που λένε. Δεν είναι απρόβλεπτοι.


ΟΥΤΕ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ

__________________


Οι νεωτεριστές πάλιν είναι συνεπείς νεωτεριστές. Ούτε και αυτοί είναι απρόβλεπτοι. Και αν υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα της συνέπειας στην Ελλάδα (και υπάρχουν ασφαλώς) είναι ελάχιστες. Ολοι γνωρίζουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Θερμό, τον Μπέη, τον Πέτρο Βασιλειάδη, τον Γιαγκάζογλου, τον Αγουρίδη, το Νησιώτη, τον Ευάγγελο Αντωνιάδη.


Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

__________


Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος λ.χ. είπε στη σύνοδο της Ιεραρχίας ότι η Εκκλησία είναι χωρισμένη!!!. Ο Σεβασμιότατος πιστεύει απόλυτα και εννοεί αυτό που είπε. Είναι συνειδητός οικουμενιστής. Δείχνει καθημερινά, με αποφευκτέα συνέπεια, το οικουμενιστικό, Νεοβαρλααμικό και νεωτεριστικό του πρόσωπο και στους διαλόγους και στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και στα θέματα παιδείας και στις λειτουργικές καινοτομίες. Δεν επικροτούμε τις θέσεις του φυσικά αλλά δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για παλινωδίες.


ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ...

__________________


Στην Εκκλησία της Κύπρου, όμως, χάνεις τον μπούσουλα. Στην αρχή σχηματίστηκε η εντύπωση ότι η αλλόκοτη συμπεριφορά αφορούσε τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος τέλος πάντων (πώς να το πει κανείς χωρίς να στενοχωρέσει;) δεν έχει ιδιαίτερη έφεση στη θεολογία. Το κακό, όμως, έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας μεταξύ των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου. Δεν προφθαίνουμε να συνέλθουμε από το ένα χτύπημα και δεχόμαστε δεύτερο. Και ύστερα τρίτο και τέταρτο και η ιστορία δεν έχει τελειωμό. Οχι μόνον από το Μακαριότατο, αλλά από τους πλείστους συνοδικούς. Παλινωδίες και ατέλειωτα παιγνίδια μεταξύ των δελφίνων του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, στο βωμό των οποίων θυσιάζεται πολλές φορές ακόμη και η καλή ομολογία της πίστεως, όπως δυστυχώς έγινε, με τα οικουμενιστικά παρατράγουδα στην Αρχιεπισκοπή και στην Πάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ