ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΙΕΡΕΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ» ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ!!

Και κοινωνήσαμε. Καθολικοί, ορθόδοξοι και διαμαρτυρόμενοι. Απο το κοινό δισκοπότηρο της κοινής πίστης. Δίχως σύνορα και δίχως μισαλλόδοξες προκαταλήψεις. (π. Κωνσταντίνος Μπέης).

Συνηθίζει να υπογράφει ως «Κώστας Μπέης» αποκρύπτοντας την ιεροσύνη του ή προβάλλοντας μόνο την ιδιότητά του ως νομικού, καθηγητού Πανεπιστημίου. Ο π. Κωνσταντίνος Μπέης είναι κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Πρεβέζης, αν και συχνά πυκνά λειτουργεί στην Αθήνα.
Στόχος του παρόντος άρθρου είναι η διαφύλαξη των πιστών από επικίνδυνες αποκλίσεις του εν λόγω κληρικού. Αν και με ποιο τρόπο πρέπει ο Μητροπολίτης του να δράσει για τον κληρικό του, ας κρίνει εκείνος.

Στη ιστοσελίδα του π. Κωνσταντίνου Μπέη φιλοξενείται άρθρο του με τον τίτλο «Οικουμενική κοινή λατρεία του θεού». Το άρθρο αποτελεί οικουμενιστικό παραλήρημα συγκρητισμού του εν λόγω κληρικού. Διαβάστε το και θα δείτε ότι οι χαρακτηρισμοί μας είναι μάλλον επιεικείς. Μεταφέρουμε εδώ ένα μόνο απόσπασμα του άρθρου, στο οποίο ο ίδιος ο συγγραφέας ομολογεί τη συμμετοχή του σε παπική «θεία λετουργία» αλλά και τη μετάληψη του από την «όστια»της παπικής λειτουργίας!

Γραφει:
Η οικουμενική λειτουργία στην Ανω Σύρο ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία…
Κατα τις δεήσεις, μνημονεύθηκαν απο κοινού ο επίσκοπος Ρώμης και Πάπας Ιωάννης, και ο αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Εκ περιτροπής στην κοινή τούτη λειτουργία έψελναν η ορθόδοξη και η καθολική χορωδία. Και ρίγη διαπερνούσαν το πολυποίκιλο εκκλησίασμα.
Όταν ήλθε η στιγμή να απαγγελθεί το «Πιστεύω», ο καθολικός επίσκοπος κάλεσε όλους τους πιστούς, αδιάκριτα απο δόγματα, να το απαγγείλουν κατα το αρχικό τυπικό της Συνόδου της Νικαίας, δίχως το fillioque.
Και όταν ήλθε η ώρα της θείας κοινωνίας, εμβάπτιζε την όστια στο δισκοπότηρο με τον οίνο, έτσι ώστε κατα το λόγο του μεγάλου Αθηναγόρα να μπορούμε όλοι να κοινωνήσουμε απο το ίδιο δισκοπότηρο.
Και κοινωνήσαμε. Καθολικοί, ορθόδοξοι και διαμαρτυρόμενοι. Απο το κοινό δισκοπότηρο της κοινής πίστης. Δίχως σύνορα και δίχως μισαλλόδοξες προκαταλήψεις.
Όταν τελείωσε η ανεπανάληπτη τούτη οικουμενική λειτουργία σε ελληνικό έδαφος, επακολούθησαν οι αποχαιρετιστήριοι λόγοι και ο μουσικός επίλογος απο το λαμπρό μουσικό συγκρότημα του Κέλσου…
Εμείς μερικά ερωτήματα μόνο να θέσουμε; Πότε συνέβησαν αυτά; Ήταν χειροτονημένος ο π. Κωνσταντίνος όταν κοινώνησε από το παπικό δισκοπότηρο; Συμμετείχε κι άλλες φορές σε κοινή θεία λειτουργία με παπικούς; Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αφού δεν μιλάμε μόνο για συμπροσευχή αλλά για κοινή θεία ευχαριστία και μετάληψη. Και ο π. Κωνσταντίνος είναι κληρικός που ιερουργεί μέχρι σήμερα.

3.Μετά τα παραπάνω είναι μάλλον μικρή απόκλιση για τον π. Κωνσταντίνο Μπέη η εμφάνισή του σε διάφορες εκδηλώσεις χωρίς ιερατική αμφίεση. Τελευταία τον είδαμε να συμμετέχει σε μουσικές εκδηλώσεις φορώντας μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι και παντελόνι. Στην αποκαλυπτική φωτογραφία (δεξιά) τον βλέπουμε μαζί με το θεολόγο Παναγιώτη Ανδριόπουλο (η φωτογραφία από την Ιδιωτική Οδό του εν λόγω Θεολόγου).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ