ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος: «είμαι διωγμένος, ένας πρόσφυγας»

Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος:
«είμαι διωγμένος, ένας πρόσφυγας»

Συνέντευξη στην Πανθρακική εφημερίδα «Αντιφωνητής» (άρ. φύλλου 295) παρεχώρησε ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιος Ραντοσάβλιεβιτς, ο οποίος τα τελευταία έντεκα (μαύρα) χρόνια αναδείχθηκε αληθινός εθνάρχης των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. Όσον αφορά στην σύλληψη του π. Συμεών Διλόφσκι, ο Επίσκοπος Αρτέμιος επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του Αρχιμανδρίτη. Ο π. Συμεών αντιμετωπίζει ποινικό και εκκλησιαστικό δικαστήριο με την ποινή μάλιστα του αποσχηματισμού, ενώ -όπως λέει ο Σεβασμιώτατος- δεν έχει ακόμη προσκληθεί να απολογηθεί.
Ο Επίσκοπος Αρτέμιος λέγει, πως και ο ίδιος έχει εκδιωχθεί από το Κόσοβο, χωρίς να τον κατηγορούν επισήμως για τίποτε. Λέγει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «είμαι διωγμένος, ένας πρόσφυγας». Αφορμή της δίωξής του δεν είναι οι βόμβες του Νάτο η η Αλβανική βία, αλλά οι πιέσεις της Δύσεως και η συνέργεια του Βελιγραδίου. Ο Επίσκοπος Αρτέμιος δήλωσε, πως η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εντάξει την Σερβία στην Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται πιέσεις να λύσει το ζήτημα του Κοσόβου η τουλάχιστον να μη αντιδρά στις αναγνωρίσεις του Κοσόβου από άλλες χώρες. Κάπως έτσι οι υπερασπιστές των Σέρβων στο Κόσοβο γίνονται αντίπαλοί της. Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως οι Αλβανοί, με την Ευρωπαϊκή και αμερικανική υποστήριξη δεν ησύχασαν και όχι μόνον επιτίθενται σε όσους Σέρβους γυρίσουν στα μέρη τους μά και έχουν βλέψεις και δράσεις παντού γύρω: στα Σκόπια, στο Πρέσεβο και στο Μπουγιάνοβατς της Ν.Α. Σερβίας, στο Μαυροβούνιο και στην Ελλάδα.
«Το Κόσοβο και τα Μετόχια, με 1300 εκκλησίες και μοναστήρια, είναι η καρδιά της χώρας και η κοιτίδα του πολιτισμού μας. Χωρίς αυτήν η Σερβία δεν θα επιβιώσει, θα χάσει την ταυτότητά της», τονίζει ο Σεβασμιώτατος.
Πηγή: Ορθόδοξος Τύπος, 11/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ