ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ!!!


Αποφασισμένος να συνεχίσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στη δημοτική εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος ο οποίος, μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση, αποκάλυψε ότι η Ιερά Σύνοδος του επέτρεψε «να συνεχίσει η Μητρόπολη Νικοπόλεως εκείνο που έκανε».

Υπερασπιζόμενος την απόφαση του να επιτρέψει την τέλεση της Λειτουργίας στη δημοτική ο σεβαστός Μητροπολίτης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή της ιεροσύνης του παρακολουθεί ότι οι πιστοί δεν κατανοούν την γλώσσα της Θείας Λειτουργίας.


«Η λατρεία είναι το ήμισυ της ζωής της Εκκλησίας» είπε ο κ.Μελέτιος και πρόσθεσε: «Σήμερα μετά και την γλωσσική μεταρρύθμιση οι άνθρωποι δεν κατανοούν την λόγια γλώσσα. Οι πιστοί πρέπει να συμμετέχουν, η λειτουργία είναι η σχέση με τον Θεό. Διαφορετικά δημιουργείται η αντίληψη κάτι του μαγικού».

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως επισήμανε ότι η συζήτηση για το πώς θα αποδοθεί η μία ή άλλη λέξη δεν είναι η ουσία του ζητήματος αλλά η επιμονή σε αυτό αποτελεί στην πραγματικότητα αμαρτία. Διευκρίνισε δε ότι δεν απολογήθηκε στη ΔΙΣ αλλά απλώς ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του στο πλαίσιο συζήτησης που είχαν οι συνοδικοί ιεράρχες. « Δεν εκκλήθηκα σε απολογία, ούτε εκκλήθηκα με έγγραφο. Ο αρχιεπίσκοπος με ρώτησε αν θέλω να παραστώ γιατί θα συζητούσαν το ζήτημα» είπε ο κ.Μελέτιος.

Αποστάσεις του Αρχιεπισκόπου

Αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μελετίου κράτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δηλώνοντας στην Κρατική Τηλεόραση ότι τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται με «προσωπικές επιλογές».

«Η γλώσσα μας είναι ένας γλωσσικός θησαυρός και πρέπει να στεκόμαστε με προσοχή . Είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να μας απασχολήσει. Αυτά τα προβλήματα όμως δεν λύνονται με προσωπικές επιλογές. Πρέπει να αντιμετωπίζονται συνοδικά» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες μεταφράσεις γιατί τότε θα χαθεί ο πλούτος αυτής της γλώσσας».

ΑΠΟ AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ