ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κύπρος - Πόλεμος Πάφου - Λάρνακας για τον Πάπα


Παρασκήνια ακόμα και για την υποδοχή του Βενέδικτου

ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ της Λάρνακας να «κλέψει» την τελετή υποδοχής στις 4 Ιουνίου, κάνουν λόγο στην Πάφο. Η άφιξη και επίσημη υποδοχή του Πάπα στην Κύπρο, στις 4 Ιουνίου,
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», το πρόγραμμα που επεξεργάζονται ήδη οι αρμόδιοι της Εθιμοτυπίας στο κυπριακό ΥΠΕΞ, σε συνεργασία με το Βατικανό, προνοεί την τελετή επίσημης υποδοχής του Πάπα στο αεροδρόμιο Πάφου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.
Ο Πάπας Βενέδικτος θα αφιχθεί στην Πάφο στις 2 μ.μ. της 4ης Ιουνίου και μετά το τελετουργικό σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου θα αναχωρήσει για τον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής στην Κάτω Πάφο, όπου βρίσκεται και η Στήλη του Αποστόλου Παύλου. Εκεί θα τελεστεί υπαίθρια Θεία Λειτουργία, διάρκειας 50 λεπτών περίπου σύμφωνα με το πρόγραμμα. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μελετάται το κατά πόσο θα υπάρξει χρόνος και για επίσκεψη του Ποντίφικα στον αρχαιολογικό χώρο των ψηφιδωτών πριν την αναχώρηση του για τη Λευκωσία. Γύρω από την προετοιμασία της έλευσης του Πάπα στην Κύπρο εκτυλίσσεται ήδη έντονη προεργασία.
Χαρακτηριστικά, στις 4 Μαρτίου έχει ήδη διευθετηθεί να βρίσκεται στην Πάφο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών για συστηματικοποίηση των προεργασιών με τον Δήμο Πάφου, ενώ στις 14 του ίδιου μήνα την Πάφο θα επισκεφθεί για τον ίδιο λόγο και αντιπροσωπεία από το Βατικανό. Εκπρόσωπος του δήμου Πάφου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι μεθοδεύτηκε ανεπιτυχώς τις προηγούμενες μέρες η ανατροπή των σχεδιασμών και η μεταφορά του χώρου έλευσης και επίσημης υποδοχής του Ποντίφικα στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
Οι διεργασίες αυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προκάλεσαν μέχρι και την αντίδραση της διεύθυνσης της ΗΕRΜΕS στο αεροδρόμιο Πάφου, εκπρόσωποι της οποίας επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Πάφου για να προλάβουν τις εξελίξεις.
«Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» - 23 Φεβρουαρίου 2010
έχει ήδη διευθετηθεί από τη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών να γίνει στο Αεροδρόμιο Πάφου, ωστόσο από παράγοντες της επαρχίας Λάρνακας καταβλήθηκε ανεπιτυχής προσπάθεια με «όχημα» τη δημιουργία υπερπολυτελούς αίθουσας VΙΡ στο αεροδρόμιο Λάρνακας να αλλάξει το πρόγραμμα. Αυτό καταγγέλλουν φορείς της Πάφου, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα της έλευσης του Ποντίφικα στην Κύπρο έχει σχεδόν διαμορφωθεί και παρόμοιες προσπάθειες μόνο προβλήματα δημιουργούν.

ΑΠΟ ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ