ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤ΄ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

whos.amung.us

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Η Βασούλα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το καλωσόρισμα.



Καλωσόρισμα του Μακαριοτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρου Β’,προς την Βασούλα και μέλη της ΑεΘΖ στην Αίθουσα του Θρόνου στην Αλεξάνδρεια, τη Μεγάλη Πέμπτη 24 Απριλίου 2008.
«Θέλω κι εγώ, μέσα από την καρδιά μου να σας καλωσορίσω επίσημα, εδώ, στην αίθουσα του Θρόνου, όπου έχουμε τον απόστολο και ευαγγελιστή Μάρκο. Το πρωί, σας υποδέχθηκα στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα, το ταπεινό μοναστήρι, που αρχίζει από τον 4ο αιώνα. Σήμερα, επίσημα, σας υποδέχομαι εδώ, στο Πατριαρχείο μας. Το Πατριαρχείο μας έχει μια ιστορία 2000 χρόνων, από την εποχή του Χριστού μέχρι σήμερα. Έτσι λοιπόν από τη μια πλευρά έχουμε την ιστορία μας με τους μεγάλους αποστόλους, εκτός από τον απόστολο Παύλο, οι διάδοχοί τους υπήρξαν μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας. Και αυτή η ιστορία με τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, φτάνει μέχρι τις ημέρες μας, γι' αυτό βλέπουμε δεξιά κι αριστερά μέσα στην αίθουσα, τους Πατριάρχες που πέρασαν από την Αλεξάνδρεια.
Όλα αυτά είναι η ιστορία μας, μπροστά μας είναι το μέλλον, είναι ολόκληρη για μας η Αφρική. Γι' αυτό θέλω να ξέρετε ότι πριν ανέβω αυτά τα σκαλοπάτια στο θρόνο του Αγίου Μάρκου, ήμουν ιεραπόστολος στο Καμερούν, στο Σουδάν, στην Γκαμπόν και μετά στη Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Μποτσουάνα, Αγκόλα. Έτσι λοιπόν, σαν ιεραπόστολος γνωρίζω πολύ καλά την Αφρική, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τη φτώχεια τη μεγάλη, μα κυρίως, στις περιοδείες που κάνω συναντώ τους ανθρώπους που ζητάνε, ζητάνε την αγάπη του Χριστού. Γι' αυτό και με συγκίνησε πάρα πολύ Βασούλα, όταν πριν λίγα λεπτά τραγουδήσατε στον Ιησού Χριστό, το μυαλό μου πήγαινε αρχικά, στα παιδιά μου της Αφρικής, που σηκώνουν κι αυτοί τα χέρια στους ουρανούς και τραγουδάνε σε χιλιάδες γλώσσες τον Χριστό. Την αγάπη του Χριστού που έχουμε τόσο ανάγκη.
Ετοιμάζω σε λίγο, ένα μεγάλο ταξίδι στην Γκάνα, ενώ πριν λίγο καιρό επέστρεψα από τη Μαδαγασκάρη. Και τώρα θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να σας πω καλώς ήρθατε. Σε σένα Βασούλα, καλώς ήρθες, όπως είπα και το πρωί στην Εκκλησία, καλώς ήρθες στην πατρίδα σου, καλώς ήρθες στη χώρα που σε γέννησε, και χαιρετίζω όλους που σε συνοδεύουνε.
Όπως λένε εδώ Βασούλα μου, «όποιος πιει νερό από το Νείλο, δεν ξεχνά ποτέ αυτή τη χώρα».
Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Επίσκοπο από την Ινδία, καλώς ήρθατε στο Πατριαρχείο μας το Αποστολικό, αδελφός αγαπητός, θέλω να χαιρετίσω τον μοναχό, θέλω να χαιρετίσω εσάς,
τη μοναχή, τη μητέρα που έχετε έρθει, εσάς πάτερ, κι εσάς πάτερ, από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και να σας πω ότι με πολύ αγάπη σας υποδεχόμεθα, σας αγαπούμε και ότι είμαστε κάτω από τη σκέπη και την αγάπη του μεγάλου Θεού, του Ιησού Χριστού.
Βασούλα, θα ήθελα να σ' ευχαριστήσω, διότι θα κάνουμε συντροφιά αυτές τις ημέρες. Θα παρακολουθήσουμε μαζί απόψε, τα πάθη του Χριστού. Αύριο, θα Τον προσκυνήσουμε στον Επιτάφιό Του
, και θα ζούμε μέσα στην καρδιά μας που θα χτυπάει ευλαβικά το Πάθος, την Ανάστασή Του, και αυτή η χαρά - αυτή είναι η ευχή μου - η Χαρά της Αναστάσεως, το Φως αυτό να συνοδεύει πάντοτε τη ζωή όλων μας.
Στο Όνομα του Ιησού Χριστού, θέλω να σας ευλογήσω όλους και τις οικογένειές σας και να ξέρετε πως η Αλεξάνδρεια και το Πατριαρχείο, η πόρτα αυτή θα είναι πάντοτε ανοιχτή. Σας ευχαριστώ».
Ήταν μια θερμή υποδοχή προς την Βασούλα και όλους εμάς, άγνωστους μα στην καρδιά του εν Χριστώ αδελφούς, που ξεκινήσαμε από 24 χώρες και διαφορετικές ομολογίες, όπως ο ίδιος τόνισε, για να εορτάσουμε το Πάσχα μαζί με τους εναπομείναντες Έλληνες Χριστιανούς της Αλεξάνδρειας. Η υποδοχή έκλεισε με τον δοξαστικό ύμνο «Σε υμνούμε, Σε ευλογούμε...» που έψαλε τόσο ωραία ο Μακαριότατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου







free counters

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ